Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

dr-sushnjak.livejournal.com

Понеділок, 18 березня 2013, 16:08

Науковець не погоджується з святкуванням 925-річчя Дрогобича

Професор, декан історичного факультету ДДПУ ім. І. Франка Леонід Тимошенко не погоджується з планами міської ради щодо святкування 925-річчя Дрогобича запланованого на 21 вересня 2016 року.

Про це повідомляє видання Трускавецький вісник

«Вихід у світ «Нарисів з історії Дрогобича» за моєю участю та за моєю редакцію, мало своїм завданням покласти край дилетантським уявленням про початки нашого міста, адже не секрет, що пріснопам’ятне 900-річчя святкувалося на підставі рішення, прийнятого ще наприкінці також пріснопам’ятного радянського часу», - зазначає Тимошенко.

Науковець наголошує, що оприлюднення книги з винесенням на зворот палітурки фрази «Історія нашого міста нараховує приблизно 630 років» базувалося на ретельних тривалих дослідженнях, проведенні археологічних розкопок, а також на вивченні практики та досвіду інших українських міст.

«Виявляється, що теперішній міській владі висліди наукових праць та думки науковців нічого не варті. Вона пішла своїм, вочевидь, зрозумілим тільки їй шляхом. Після 1991 р., коли було відзначено псевдодев’ятсотріччя Дрогобича, щороку почали додавати до історії міста ще один рік», - наголосив професор.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.