Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дубляни

ФБ Зубача

Понеділок, 5 лютого 2024, 09:43

Пошкоджений університет у Дублянах накриють німецьким металевим куполом

Дубляни

Це буде тимчасове перекриття, яке убезпечить будівлю, яку пошкодив "шахед" від ще більшого руйнування.

Про цеповідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач на своїй сторінці у Facebook.

З пошкодженого російськими дронами корпусу університету у Дублянах демонтують аварійні елементи. А з Німеччини їде купол, який захистить корпус від додаткового руйнування.
 
"Зараз будівельники нашого комунального підприємства "Рембуд" демонтують аварійні елементи даху корпусу університету, пошкоджені конструкції перекриття, а також частину цегляної кладки верхнього оглядового майданчика, збирають усе будівельне сміття. Також уже здійснили демонтаж дзвону та механізму годинника" – написав Любомир Зубач.
 
За його словами, це роботи, з якими не можна чекати. Їх потрібно виконати, адже вже скоро тут візьмемося за монтаж металевого куполу – тимчасового перекриття, яке убезпечить будівлю від ще більшого руйнування.
 
 
"Оскільки споруда зараз частково без даху, а там є дерев’яне перекриття і дуже багато елементів, які руйнуються від замокання, дощів – разом з будівельниками прийняли рішення все це накрити металевим каркасом, облаштувати надійний брезентовий дах, який убезпечить від потрапляння води і вологи, від замерзання і розтріскування мурів. І всі наступні роботи вже будуть виконуватися під цим каркасом" – додав Любомир Зубач.
 
Нагадаємо, у новорічну ніч через падіння уламків "шахеда" у Дублянах зруйновані дах у будинку, де розміщений факультет землевпорядкування і туризму Львівського національного університету Природокористування. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.