Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

СБУ у Львівській області

Четвер, 8 лютого 2024, 11:47

У Львові затримали колаборанта, який допомагав окупантам ув'язнювати українців в Запоріжжі

затримання

Чоловік виїхав до Львова як внутрішньо переміщена особа, оселився у своїх родичів і готувався нелегально перетнути кордон.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Facebook.

СБУ та Нацполіція затримали у Львові колаборанта, який допомагав окупантам ув'язнювати українців на тимчасово окупованій частині Запоріжжя.
 
До Львова зловмисник прибув приховано для подальшого виїзду до Євросоюзу. За даними слідства, фігурантом є мешканець Василівського району, що на Запоріжжі, який у червні 2022 року вступив до рядів окупаційного "райвідділу поліції".
 
"Там його призначили "дільничним відділу у справах неповнолітніх". На цій "посаді" колаборант виконував завдання кремля щодо придушення спротиву загарбникам. Для цього зловмисника включили до складу "каральних загонів", які викрадали місцевих жителів прямо посеред вулиці або з власних осель. Потім рашисти відвозили людей до російських катівень, де піддавали жорстоким тортурам, у тому числі з використанням електричного струму"  – йдеться у повідомленні.
 
Також колаборант разом із озброєними окупантами грабував помешкання місцевих жителів під виглядом обшуків. У громадян викрадали гроші, одяг, оргтехніку та інше приватне майно.
 
 
Крім того фігуранта залучали до охорони окупаційних "виборчкомів" під час проведення псевдореферендуму рф щодо "приєднання" регіону до складу країни-агресора.
 
Однак наприкінці 2023 року зловмисник виїхав до Львова як внутрішньо переміщена особа з тимчасово окупованої території на півдні України.
У місті чоловік оселився у своїх родичів і готувався нелегально перетнути кордон у напрямку сусідньої країн ЄС.
 
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру.
 
Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.