Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

оздоровлення дітей

Понеділок, 19 лютого 2024, 15:40

Львівська ОВА виділила понад 10 мільйонів на оздоровлення дітей у санаторіях Львівщини

оздоровлення дітей

Львівська ОВА передбачила 10 мільйонів гривень на 777 путівок для оздоровлення дітей у закладах відпочинку області впродовж 2024 року.

Департамент соціального захисту населення Львівської ОВА провів тендер у системі ProZorro щодо придбання путівок на відпочинок дітей в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку у Львівській області, які переможець тендеру має організувати з червня до 31 грудня 2024 року.

Аукціон стартував 16 лютого, участь у ньому взяли ТзОВ "Лаяр Сіті" та ТзОВ "Оздоровчо-профілактичний комплекс "Планета здоров'я", які запропонували надати свої послуги за 8 919 960 грн та 10 007 760 грн відповідно. Пропозицію ТзОВ "Лаяр Сіті" відхилили, а "Планета здоров'я" наразі очікує на рішення комісії.

Додамо, очікувана вартість закупівлі становила 10 529 904 грн. 

Як вказано у закупівлі, загалом Львівська ОДА замовила 777 путівок для оздоровлення дітей в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, розташованих на території Львівської області.

Путівки фінансуватимуться так:

- 514 путівок повністю фінансуватимуться з бюджету Львівщини;

- 157 путівок фінансуватимуться: 90% з бюджету Львівщини та 10% – батьківські кошти;

- 83 путівки фінансуватимуться: 80% з бюджету Львівщини та 20% – батьківські кошти;

- 23 путівки фінансуватимуться: 70% з бюджету Львівщини та 30% – батьківські кошти.

Тривалість однієї путівки має становити 14 днів. 

Щодо вимог для санаторіїв, то площа на одну дитину в кімнаті повинна складати не менше 5 кв.м, а кімнати мають бути відремонтовані та укомплектовані необхідними меблями (ліжко, шафа, тумбочка). Харчування має бути п‘ятиразовим, а число місць в обідньому залі – не менше 100.

Крім цього, санаторії мають проводити для дітей екскурсії, організувати туристичні походи. Також на території закладу мають бути: волейбольний майданчик, футбольне поле, тенісні столи, майданчик для вогнища тощо.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Оздоровчо-профілактичний комплекс "Планета здоров'я" зареєстроване з 2002 року у Трускавці, займається діяльністю готелів і подібних засобів тимчасового розміщування. Власником фірми є киянин Іван Ісаков. 

Ще у 2021 році "Планета здоров’я" була зареєстрована в одному будинку з готелями мережі Royal Hospitalety Group, засновником яких у 2005 році був народний депутат Андрій Лопушанський, а його дружина Тетяна Лопушанська у 2016 році працювала в "ОПК Планета здоров'я".

Нагадаємо, в червні 2022 року уряд спростив процедуру вивезення дітей за кордон на відпочинок та оздоровлення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.