Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

filmstreet.ru

Вівторок, 19 березня 2013, 18:24

Голова Жовківської РДА – один із найбільш активних читачів та дописувачів «Варіантів»

Правда, сумніваємося, що це додає честі нашому виданню.

Зате нам приємно, що громада Жовківщини не побоялася у своєму протистоянні з головою Жовківської РДА звернутися до нас по допомогу.  

І нехай пан Ціолковський не робить вигляд, що йдеться про протистояння виключно між ним і ВО «Свобода». До честі депутатів Жовківської райради від «Свободи», останні і справді проявили себе в цій ситуації як реальні борці за інтереси громади.

Але ми, журналісти «Варіантів», протягом цих останніх місяців мали можливість спілкуватися також і з рядовими мешканцями Жовківщини: вчителями, лікарями, працівниками лісгоспіспів.

Люди жаліються, вони доведені до відчаю зневагою, хамством, поборами, постійними перевірками контролюючих служб, натравлених на них головою Жовківської РДА.

Ті конфліктні ситуації, про які нам вдалося розповісти – лише верхівка айсбергу. На черзі – матеріали про ситуацію у районній системі охорони здоров’я, освіти, про справи у Жовківському лісгоспі.

Ми чекаємо лише на відповіді на наші офіційні запити і будемо писати далі – подобається це чи ні керівництву райдержадміністрації.

Голова Львівської ОДА Віктор Шемчук створив робочі групи з перевірки роботи райдержадміністрацій. З огляду на їх склад і графік роботи, виглядає на те, що перевірки ці будуть носити формальний характер. А даремно. Дуже би хотілось, щоб новий голова Львівської ОДА поспілкувався з простими людьми.

Так, можливо вони не так добре, як юридичний відділ Жовківської РДА, знають закони і свої права, можливо, вони не так добре, як сам пан Ціолковський вміють писати і висловлюватися, але те, що вони говорять, на відміну від слів Ціолковського, викликає співчуття і бажання допомогти.

Надаємо повнотекстовно «статтю» Степана Ціолковського, яка сьогодні надійшла на адресу «Варіантів».

Щодо варіацій «Варіантів» на теми страждань на Жовківщині

Не вважаю за потрібне коментувати замовні безграмотні «чтива» в інтернет-виданні «Варіанти», бо як голова виконавчої влади в Жовківському районі представляю помірковану і виважену територіальну Громаду, а не партійних «незаангажованих» дописувачів та депутатів від Свободи, які не були, не є, і вже очевидно ніколи не будуть самостійними в прийнятті своїх рішень і керуватимуться не інтересами наших громадян і району, а виключно вказівками свого партійного керівництва…

Принагідно, Оксану Лободу (прошу не плутати з «зіркою українського шоу-бізу» Світланою Лободою), авторку «рядків» у «Варіантах» «Сесійні страждання Ціолковського» від 15 березня 2013 року та районних депутатів від Свободи хочу запитати: По-перше - «Хто такий Степан Скоп?»; по-друге – «Де у Жовківському районі поблизу міста Рава-Руська знаходиться село з назвою: «Путелич»?… і Потилецька сільська рада?» Хоча й нічого дивного…бо за складом фракції Свобода в районній раді VІ-го скликання близько половина депутатів не є з Жовківщини… (дані помилки були допущені у тексті з вини редакції, за що приносимо вибачення, проте жодного стосунку до ВО "Свобода" вони не мають. Помилки виправлено. - Ред.)

Хочу зазначити, що не варто звертати увагу на дії деяких «демократичних вождів» та депутатів, які працюють виключно на дестабілізацію роботи виконавчої влади в районі, ведуть війну без майбутнього, щоб внести розбрат серед Громади Жовківщини. Властиво ці люди мають на меті свої «пікантні плани» щодо: бюджету, землі, тендерів, тощо в нашому районі…

Звертаю вашу увагу на наступне. Важливим елементом процесу реформування та демократизації всіх сфер нашого соціуму в Україні стало формування правової держави. Що має на меті забезпечити виконання конституційного принципу верховенства права та забезпечувати недоторканність і захист важливих соціальних та економічних цінностей, прав людини і громадянина. До найголовніших з таких цінностей, віднесена і власність громадян, що дає можливість забезпечити різноманітні сфери життєдіяльності наших людей.

Протягом останнього десятиліття українська Держава приклала максимальних зусиль для того, щоб правова база регулювання відносин власності була приведена до відповідності з вимогами та нормами міжнародного права, в тому числі і законодавства країн Єврозони.

Конституція України, прийнята 28 червня 1996 року та новий Цивільний кодекс України, який набрав чинності 01 січня 2004 року, Земельний кодекс України та інші законодавчі акти значне місце відвели правовому регулюванню відносинам власності наших громадян.

Повідомляю вас, що зокрема Конституція України, ключовою 41-шою статтею, чітко вказує: громадянин має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю.

Земельний кодекс України також чітко гарантує право власності на землю громадян і надає певні повноваження місцевим державним адміністраціям щодо реагування на заяви мешканців району.

Бездіяльність голови райдержадміністрацій, як рівно і інших відповідальних посадових осіб, в т.ч. і місцевого самоврядування за несвоєчасний розгляд звернень громадян несе за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

В Жовківському районі працюють конституційні інституції, Прокуратура, РВ УМВСУ, МРВ СБУ, а також сектор виявлення та запобігання фактів корупції апарату Жовківської райдержадміністрації, до компетенції яких належить встановлювати, розслідувати, реагувати на факти можливих зловживань і корупційних дій, як представників виконавчої гілки влади так і сільських, селищних, міських голів, депутатів всіх рівнів Жовківського району.

Принагідно звертаюсь до окремих депутатів Жовківської районної ради щоб надати їм необхідну правову допомогу. Отже стаття 28 Конституції України, а також статті 297 і 299 Цивільного кодексу України (надалі – ЦК) надають кожному із нас, в т.ч. і мені, як голові Жовківської райдержадміністрації, право на повагу до його гідності і честі, недоторканності ділової репутації, які частиною 1 статті 201 ЦК відносяться до «особистих немайнових благ», а згідно зі статтею Конституції України, права і свободи людини і громадянина захищаються судом. Відповідно до частини 3 статті 297 і частини 2 статті 299 ЦК фізична особа може звернутися до суду за захистом її честі, гідності та ділової репутації.

Незважаючи на надумані замовні сентенції окремих представників певних заполітизованих політичних сил район живе та стало розвивається. Переконлива більшість голів та депутатів всіх рівнів району працюють конструктивно і спільно з виконавчою владою виключно на покращення соціальних показників свого району!

Голова Жовківської райдержадміністрації Степан Ціолковський

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.