Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

galychyna.info

Середа, 20 березня 2013, 18:23

Нардепи не підтримали проект Сех про парламентські слухання щодо сланцевого газу

Депутати Верховної Ради України на пленарному засіданні сесії ВРУ 19 березня не проголосували за проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: "Екологічні проблеми видобування сланцевого газу в Україні".

Інформація про це розміщена на офіційному порталі ВРУ.

"За" цей проект постанови проголосував 161 депутат за мінімально необхідних 226. 

"За" проект постанови проголосував 71 парламентарій від фракції "Батьківщина", 33 депутати із фракції "Удар", 34 - "Свобода", 13 - від фракції Партії регіонів і 10 позафракційних. Члени Компартії участі в голосуванні не брали.

Відповідні парламентські слухання планувалося призначити на 20 березня 2013 р. 

При цьому депутати не підтримали розгляд цього питання за скороченою процедурою.

"Різниця між скороченою та звичайною процедурою полягає в тому, що за першою доповідач має 2 хвилини на виступ, за другою - 10. Питання сланцевого газу дуже важливе, і ми хотіли прослухати грунтовний виступ", – зазначив в коментарі Варіантам нардеп від ВО "Батьківщина" Ігор Васюник.

Зазначимо, що взяти коментар в ініціатора проекту – нардепа від ВО "Свобода", голови комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірини Сех Варіантам не вдалося.

Нагадаємо, колишній депутат Львівської облради Ірина Сех, яка раніше очолювала екологічну комісію в облради, активно виступала проти розробки родовищ сланцевого газу на Львівщині.

Категоричну незгоду з видобутком сланцю на Львівщині висловлювала і Львівська облрада.

У травні 2012 року компанія Chevron виграла тендер на розробку Олеського родовища сланцевого газу.

Ввести у експлуатацію родовище планують у 2015 році.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.