Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мобілізація

П'ятниця, 22 березня 2024, 14:05

В Україні обмежено придатних чоловіків зобов'язали пройти повторний медичний огляд

мобілізація

Верховна Рада прийняла закон про повторний медичний огляд обмежено придатних чоловіків.

Про це повідомляє Судово-юридична газета..

Вчора, 21 березня Верховна Рада прийняла законопроєкт №10313 "Про забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист" згідно з яким протягом дев’яти місяців обмежено придатні чоловіки мають пройти повторний медогляд.

Комітет ВРУ з питань нацбезпеки також виключив норму щодо обмеженої придатності військовозобов'язаних, залишивши лише норму про непридатність, а також й слова про "обмежену придатність у воєнний час".

Законопроєкт також закріплює суму грошової виплати родині військового в розмірі 15 млн грн у разі його загибелі. Також передбачає норму про перебування військовослужбовців на безперервному лікуванні строком до 12 місяців без необхідності проходити військово-лікарську комісію кожні чотири місяці.

Зазначимо, 7 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні урядовий законопроєкт № 10449 про посилення мобілізації. Законопроєкт, зокрема, пропонував прибрати обмежену придатність як висновок військово-лікарських комісій, а чоловіків віком від 25 до 55 років, яким після 24 лютого 2022 року встановили інвалідність ІІ та ІІІ груп, до кінця 2024 року зобов’язати пройти переогляд на предмет непридатності до військової служби.

Додамо, станом на середину лютого Львівщина входила у трійку лідерів за справами про ухилення від мобілізації. У поліції розслідується близько 9400 проваджень щодо ухилення від мобілізації, а до суду скеровано 2600 проваджень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.