Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

kurbas.lviv.ua

Четвер, 21 березня 2013, 18:28

Театр ім. Леся Курбаса хоче створити нову версію вистави "Благодарний Еродій"

Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса просить Львівську облраду допомогти з фінансуванням створення нової редакції вистави "Благодарний Еродій".

Це питання розглядалось на засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Львівської облради сьогодні, 21 березня, інформує кореспондент Варіантів.

З проханням щодо підтримки створення нової редакції вистави до комісії звернувся в.о. директора Львівського академічного театру ім. Леся Курбаса Володимир Кучинський.

Комісія вирішила розглянути це питання в межах програми підтримки і розвитку української мови та культури, яке обговорюватиметься на наступному засіданні спільно з комісією з питань освіти і науки облради.

"Благодарний Еродій" – одна із найстаріших вистав Львівського академічного театру ім. Леся Курбаса, поставлена за мотивами однойменного твору Григорія Скоровороди і є однією з візитівок театру.

Театр  імені  Леся   Курбаса  створений у 1988 році Володимиром Кучинським та групою молодих акторів. З часу свого заснування  Театр  імені  Леся   Курбаса  став одним з найбільш відомих і прогресивнийх  театрів як в Україні, так і закордоном.

Вистави  театру   Леся   Курбаса  "Між двох сил" за Володимиром Винниченком, "Благодарний Еродій" за Григорієм Сковородою, "Апокрифи" за  Лесею  Українкою, "Хвала Еросу" та "Silenus Alcibiadis" за Платоном, "Сни" та "Забави для Фауста" за Федором Достоєвським, "Марко Проклятий або Східна легенда" за поезіями Василя Стуса, "Чекаючи на Ґодо" за С. Беккетом здобули безліч відзнак міжнародних театральних фестивалів. Театр  першим здійснив сценічні постановки діалогів Платона, Григорія Сковороди, драматичних поем Ліни Костенко і поезій Василя Стуса.

Театр здобув численні нагороди і ґран-прі престижних міжнародних фестивалях: Золотий Лев (1989, 1994, 2000), Чехівський фестиваль, Москва (1996, 1997), Сібіу, Слов`янський вінець, Румунія (1998), Контакт, Польща (1998), Албанія (2001), Бутрінті, Херсонеські ігри (1994, 2001), Стобі, Македонія (2002) та інших.

 



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.