Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

printweek.ru

Четвер, 21 березня 2013, 18:58

Студенти та аспіранти-історики Львівщини змагатимуться за стипендії на конкурсі

Конкурс наукових і науково-популярних робіт "Історія, яка нас об’єднує" для студентів і аспірантів-істориків планується розпочати з 15 квітня на Львівщині в межах Програми розвитку української мови, української культури та історичної свідомості на території Львівської області на 2012-2014 роки.

Це питання сьогодні, 21 березня, розглядалось на засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Львівської облради, інформує кореспондент Варіантів.

За словами голови комісії Ореста Шейки, конкурс відкритий для молодих людей "без ідеологічних упереджень", які здобули освіту в незалежній Україні.

Він зазначив, що учасники повинні подати пропозиції своїх наукових проектів, які оцінюватиме експертна комісія. За поданням останньої успішні учасники отримають 12 авансових стипендій у розімірі 5 тис. грн кожна.

Шейка наголосив, що заохочуватиметься тематика, що висвітлюватиме час періоду "Волинських подій", зокрема ті роботи, які розглядатимуть життя звичайних людей з обох сторін в цей період – з польського та українського боку.

"Ми постараємось, аби студенти та аспіранти мали можливість працювати з архівами Польщі та Німеччини", – сказав Шейка.

Планується, що конкурс розпочнеться 15 квітня. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.