Роман Кошла,  22 березня 2013

Варіанти на вікенд

Другу поспіль п’ятницю небесна канцелярія божеволіє і засипає березень січневими снігами та лютневими морозами.

Але редакція Варіантів у теплій шубі продовжує інформувати Вас про усі можливі дозвільні варіанти проведення цього вікенду.

Нагадаємо Вам, що на вулиці зараз реально небезпечно і тому варто бути обережним та не вилазити із дому зайвий раз. Комунальники нашого міста традиційно дотримуються принципу «у місті шторм, а ми вас попередили» і тому також дотримуються політики домашньої відсидки.

І для найсміливіших мешканців міста наші Варіанти на кіно.

У львівських кінотеатрах Ви можете переглянути Джек – вбивця велетнiв. Новий пригодницький фільм у жанрі фентезі від режисера Брайана Сінгера знятий за мотивами однойменної англійської народної казки. Вигнані на небеса страшні велетні тривалий час чекали нагоди помститися непокірним людям. Юний фермер Джек випадково відкриє жахливим створінням ворота у наш світ і вперше за багато століть велетні знову опиняться на Землі та почнуть воююти за втрачені колись території.

Шанувальникам бойовиків сподобаються американські Невловимі. Фільм  розповідає про Північну Корею, яка створила нову зброю, здатну миттєво позбавити Сполучені Штати всієї армії разом з її керівництвом. Частина країни виявляється в окупації, жителі змушені підкоритися новому уряду, але восьмеро рішуче налаштованих хлопців та дівчат ховаються в лісах заради партизанської війни, що врятує їх спільний дім. Дивно, що головним ворогом США зробили Північну Корею, а не Росію із вилами та водкою.

Кому ж не вистачає гострих відчуттів у ці екстремальні дні радимо сходити на Тривожний виклик від режисера культового Машиніста Бреда Андерсона. Звичайний день у роботі колл-центру 911. Тишу стрясає раптовий дзвінок дівчинки, до будинку якої увірвався грабіжник. Однак грабіжнику потрібна сама дівчинка. Оператор колл-центру (Холлі Беррі), намагаючись допомогти дівчинці, але припускається фатальної помилки. Не відійшов від важкої психологічної травми вона знову потрапляє у подібну ситуацію.

Музичні варіанти

Для усіх фанатів духовного тепла в ці холодні дні рекомендується вечір музики Вітольда Лютославського. Виконавці: Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії та диригент Роман Ревакович.

Для неприхильних до класики менів також є варіант відвідати рок-паб "The Gas Station", де 23 березня відбудеться вечір кікбоксингу "Район на район", а 24 березня – концерт гурту West Music.

І на завершення, жодна негода не забороняє нам провести вечір під живу музику в приємній атмосфері за філіжанкою кави у Львівській копальні кави. Там 22 березня гратиме гурт Bluezofrenia, 23 березня гурт New Sound.

Мистецькі варіанти

22 березня 2013 року в галереї мистецького об'єднання "Леміш" відбудеться презентація Західного крила нового проекту Слави Фролової в підтримку молодих українських художників України Slava Frolova-Group.

22 березня відбудеться виставка живопису Віталія Дмитрука "Meow-Meow Girls" у паб-ресторані L'uft. Ця серія полотен присвячена канонізації мейнстрімного ображу жінки та живописно-графічним експериментам художника. Віталій Дмитрук поєднує наївність, сексуальність, грандж, естетику джазу та коміксів та переосмислює банальні образи зображуючи у новому несподіваному ракурсі.

Для усіх посвячених у шпільки 22 березня відбудеться майстер-клас Тараса Тарасова з GameDev на тему: "Декілька власних історій створення ігор".

У Програмі майстер-класу Спроби створити ігрову компанію до нашої ери (1989-1999); Про те, як не потрібно робити, Another Day (1999-2003); Робота над помилками, Friends Games (2003-2007); Корпоративне щастя, Oberon Media-iPlay (2007-2008); Найновіша історія, Bubbler Media, Sociality Rocks, FGN, JoyRocks, Mini Huge Apps, Game Industry Consulting, Cat Tale Games, Live Mobile Congress.

До нових зустрічей в етерах. Гарних усім вихідних і не забувайте про теплий одяг та сухі ноги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.