Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

перепустка

loda.gov.ua

Середа, 10 квітня 2024, 15:33

На Львівщині змінили вимоги до зберігання перепусток, які діють під час комендантської години

перепустка

У Львівській ОВА змінили порядок, щодо видачі та зберігання перепусток під час дії комендантської години.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Вчора, 9 квітня, начальник Львівської ОВА Максим Козицький підписав розпорядження, яким затвердив новий порядок виготовлення, видачі, заміни, зберігання та повернення перепусток на території Львівської області під час дії комендантської години.

Як пояснив керівник апарату Львівської ОВА та комендант Львівської області Тарас Грень, новий порядок передбачає заборону розміщення перепустки під склом транспортного засобу, або на іншому видному для огляду місці, а також передачу перепустки іншим особам.

"Ця перепустка не стосується транспортного засобу, сторонніх осіб і подібних історій. Ця перепустка має відповідні серії, номерні знаки, чітко персоніфікована, адже видається на конкретну фізичну особу. Перепустки перевіряють відповідні компетентні органи. У правоохоронців є чатбот, за допомогою якого вони можуть перевірити, чи дійсно видавали перепустку на чиєсь імʼя. Використання підробленого офіційного документа – це кримінальна відповідальність" – наголосив Тарас Грень.

Він додав, що існують конкретні критерії для видачі перепусток, які передбачають необхідність забезпечення роботи критично важливої інфраструктури області. Ці перепустки дають право перебувати або вільно пересуватися по області під час комендантської години з 00:00 до 05:00 год.

Зазначимо, перепустки виготовляються за рішенням коменданта протягом 7 днів з моменту отримання подання і є безплатними. 

Нагадаємо, комендантську годину на території Львівської області ввели 25 лютого 2022 року, з 19 жовтня її скоротили на дві години й вона триває з 00:00 до 05:00 год.

Під час комендантської години заборонено перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень особи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.