Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

work-time.org.ua

Понеділок, 25 березня 2013, 17:56

Половина українців не знає нардепів-мажоритарників від свого округу

50,9% українців не знають, який кандидат-мажоритарник виграв вибори у їхньому окрузі та став депутатом парламенту нового скликання.

Такі результати дало опитування Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва разом із Київським міжнародним інститутом соціології з 5 по 13 березня 2013 року.

В той же час, 48,7% опитаних на це запитання дали ствердну відповідь.

Серед галичан своїх депутатів-мажоритарників знають лише 58% опитаних.

60,4% респондентів в Україні загалом не знають, в яку фракцію входить депутат від їхнього округу, а 82,5% - в якому комітеті працює.

Лише 18,6% опитаних відповіли, що знають, як зв’язатись із депутатом в їхньому окрузі.

При цьому абсолютна більшість населення - майже 90% - переконані, що депутат має бути доступним для виборців через оприлюдення всіх адрес, приймалень, телефонів помічників та робочих контатків, аби виборці мали постійний доступ до нього.

Нагадаємо, як зазначали сьогодні під час круглого столу у Львові представники руху ЧЕСНО, 5 народних депутатів від Львівщини витратили 290 тис. грн. бюджетних коштів за минулі грудень та січень.

При цьому не всі нардепи від Львівщини надали інформацію на звернення руху ЧЕСНО щодо кількості своїх приймалень та помічників. Зокрема, цього не зробили представники ВО "Свобода".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.