Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львівтеплоенерго

Середа, 8 травня 2024, 10:00

У Львові з наступного тижня стартують гідравлічні випробування

Львівтеплоенерго

Цьогоріч гідравлічні випробування теплових мереж орієнтовно триватимуть з 13 травня по 18 червня.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

З 13 травня ЛМКП "Львівтеплоенерго" розпочинає проведення щорічної гідравліки з метою виявлення дефектів, що підлягають ліквідації, а також перевірки щільності та механічної міцності трубопроводів та арматури.

На час проведення гідравлічних випробувань і ліквідації виявлених пошкоджень на трубопроводах буде призупинено подачу гарячої води.

"Хочу відзначити, що 13 травня ми не припинимо подавати гарячу воду до усіх споживачів, а лише до будинків, які отримують гарячу воду від ТЕЦ-1, ТЦ "Північна", а також до будинків Залізничного району. Решту відключень будемо робити поетапно.

До прикладу, зараз на вул. Пасічній, 98 ми проводимо планову заміну перемички теплової мережі діаметром 325 мм, яка забезпечує теплопостачання мікрорайону вулиці Дж. Вашингтона. Зараз мешканці цього району отримують гарячу воду від ТЕЦ-1. Та коли ми почнемо гідравліку мереж ТЕЦ-1 з 13 травня, то, завдяки заміні перемички, зможемо перемикнути цей мікрорайон до котельні на вул. Китайській. Таким чином приблизно 30 будинків цього району далі будуть отримувати гарячу воду, лише від іншого джерела. 

Водночас гідравліку квартальних мереж, які йдуть від менших котелень, будемо проводити протягом літа, і триватиме вона лише 3-5 днів. Тобто намагаємося перерозподілити подачу гарячого водопостачання так, щоб мінімізувати його відсутність для споживачів" – пояснив директор ЛМКП "Львівтеплоенерго" Олександр Одинець.

Відтак з 13 травня буде призупинено подачу гарячої води від ТЕЦ-1 (І-й, ІІ-й, ІІІ-й тепловивід) – до 763 житлових будинків. Це:

- Сихівський житловий масив (просп. Червоної Калини, вул. Морозна, Сихівська, Зубрівська, Монастирського, Довженка, Хуторівка, Чукаріна, Хоткевича, Полуботка, Кавалерідзе, Антоненка-Давидовича, Коломийська, Кос-Анатольського, Трильовського, Вернадського, Антонича, Драгана, Скрипника, Освицька);

- вул. Стрийська, Боднарська, Скорини, Гашека, Лазаренка, Сахарова, Куликівська, Єфремова, Героїв Майдану, Лукаша, Моршинська, Кастелівка, Вітовського, Наукова, Володимира Великого та прилеглих до них вулиць (Рубчака, Тролейбусна, Княгині Ольги, Симоненка, Пулюя, Бойчука, Кульпарківська та інші);

- вул. Шафарика, Дж. Вашингтона, Пасічна, Лисеницька, Китайська, Ярошинської, Дністерська, Раковського, Липова Алея, Зелена.

- мікрорайон “Новий Львів” (вул. Чмоли, Тернопільська, Ярославенка, Мишуги, Тиверська, Панаса Мирного, Запорізька, Героїв Крут, Литовська, Литвиненка, Угорська, Навроцького, Віденська, Кам’янецька, Енергетична, Карманського).

Також буде призупинено подачу гарячої води від ТЦ "Північна" – до 256 житлових будинків:

- Шевченківський район Львова – вул. Грінченка, Чигиринська, Мідна, Богдана Хмельницького, Мазепи, Миколайчука, Щурата, Дж. Леннона, Плугова, Студинського, Хвильового, Лінкольна, Тичини, Льняна, Інструментальна, Замарстинівська, Панча, Варшавська, Юрія Липи, просп. Чорновола, Під Голоском, Плужника, Масарика, Окуневського, Кошиця, Сосюри, Липинського, Джерельна, Сорочинська.

Подачу гарячої води споживачам від ТЕЦ-1 і ТЦ "Північна" планують відновити з 18 червня. 

Також з 13 травня буде призупинено подачу гарячої води мешканцям Залізничного району і мікрорайону Рясне. Подачу гарячої води у цьому районі планують відновити орієнтовно з 27 травня.

Додамо, торік гідравлічні випробування теплових мереж у Львові тривали з 1 травня по 5 червня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.