Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

sterh.org.ua

Вівторок, 26 березня 2013, 11:16

Голова Миколаївської РДА незаконно передавав водойми у користування - прокуратура

Прокуратура Львівщини звернулася до суду з позовом, в якому вимагає скасувати незаконне розпорядження голови Миколаївської РДА, який порушив закони при розпорядженні землями водного фонду.

Про це сьогодні, 26 березня, Варіанти повідомила прес-служба прокуратури Львівщини.

Прокуратура встановила, що своїм розпорядженням голова Миколаївської РДА продовжив термін закріплення вільних водойм району, загальною площею, близько 452 га на 10 років за Миколаївською районною організацією Українського товариства мисливців та рибалок (УТМР).

При цьому, йдеться в повідомленні прокуратури, у Миколаївській районній організації УТМР відсутні будь-які договори оренди земель водного фонду та водних об’єктів, що означає порушення вимог Водного кодексу України. Згідно з останнім, водойми можуть надаватись в користуваннях лише на умовах оренди.

Окрім цього, як з’ясувала прокуратура, УТМР не виготовляла науково-біологічного обгрунтування на водойми, не проводила меліоративних заходів та рекреаційних робіт, а також зариблення водойм.

Водночас члени товариства та інші особи виловлювали рибу за окремими відловочними карточками, тобто за плату.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.