Костел на Золочівщині вартістю майже 20 мільйонів гривень передали у власність громади

середа, 22 травня 2024 р. о 14:40

Будівлю костелу у селі поблизу Золочева, яка не перебувала у власності чи користуванні, передали у комунальну власність громади.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Золочівська окружна прокуратура забезпечила виконання рішення суду щодо безхазяйного нерухомого майна – костелу у селі Княже, який передали у комунальну власність територіальної громади.

"Мова йде про будівлю костелу загальною площею 156 м², оціночна вартість якого становить 19 млн грн. Останнє розташоване на території одного із сіл Золочівської об’єднаної територіальної громади.

Встановлено, що з дня взяття на облік міською радою безхазяйного нерухомого майна минуло більше як рік, права на нього протягом вказаного періоду будь-які особи не заявили. А відтак, таке майно підлягає передачі у комунальну власність територіальної громади. Це і стало приводом для представництва прокурорами інтересів в суді, вимоги яких задоволено" – наголосили у прокуратурі.

Станом на сьогодні будівлю костелу передали у комунальну власність Золочівської міської ради, про що внесено відповідні записи до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Мітки: новини львова, Прокуратура Львівської області

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024