Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Варіанти.net

Середа, 9 травня 2012, 13:42

Представника КПУ, який розгорнув червоний прапор у Львові, затримали правоохоронці

Представника КПУ, який спробував сьогодні розгорнути червоний прапор на Пагорбі слави, затримали правоохоронці.

Особу цього чоловіка поки не з'ясовано.

IMG 8887

Невідомому чоловікові допомагав розгорнути червоний прапор в.о. першого секретаря ЛОК КПУ Юрій Ткаченко. Обох чоловіків забрали правоохоронці.

Однак начальник ГУ УМВСУ Олександр Рудяк відмовився оприлюднити ім'я затриманого. «Затримано особу, яка порушила громадський порядок. Прізвища поки що не коментую», - сказав Олександр Рудяк.

«Є рішення суду про заборону проведення масових заходів. Цього чоловіка затримали саме за порушення цієї заборони, а не за розгорнення прапорів чи щось інше», - пояснив начальник Управління СБУ у Львівській області Юрій Кіцула.

Чоловік, який розгортав червоний прапор, за пів години до цього разом із іншими представниками Антифашистського комітету та КПУ продемонстрували плакати із світлинами, які зображували події минулорічного Дня перемоги у Львові. На плакаті був напис «Фашизм у дії. Львів. День Перемоги 2011».

IMG 8871

«Ми не хочемо проводити ніякі акції. Лише нагадати людям, що у Львові досі існує фашизм», - пояснив один із ініціаторів Ткаченко. Однак нікого, за винятком чоловіка, що розгорнув червоний прапор, не арештували.

Сьогодні у Львові на Пагорбі слави відбулися урочистості з нагоди Дне перемоги.

Нагадаємо, 8 червня суд заборонив проведення масових акцій у Львові 9 травня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.