Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

vgolos.com.ua

Вівторок, 2 квітня 2013, 18:04

Рухівці вбачають змову у діях депутатів Львівської облради

Фракція Народного руху України у Львівській облраді вважає, що під час сьогоднішнього, 2 квітня, засідання Львівської облради через "змову" між депутами була здійнена спроба "затерти" питання звітів голови Львівської ОДА та виконання Угоди між Кабміном та облрадою.

Про це йдеться в заяві фракції НРУ у Львівській облраді, оприлюдненій сьогодні, 2 квітня.

У заяві депутати стверджують, що під час сесії Львівської облради президія запропонувала внести "пакетні" зміни до порядку денного, згідно з якими звіт голови Львівської ОДА про виконання програми соціально-економічного розвитку та бюджету Львівщини у 2012 році пропонувалося розгляднути 30,31 та 40 за нумерацією питаннями серед 74.

"Спосіб внесення змін "пакетом" не відповідає Регламенту Львівської обласної ради. Фракція Народного Руху України свою позицію чітко окреслила ще учора, 1 квітня: звіти голови ЛОДА потрібно заслухати першочергово. На початку нинішнього пленарного засідання рухівці одностайно відхилили запропоновані "пакетні зміни" до порядку денного та  внесли власні пропозиції", - йдеться у заяві.

Однак, як наголошує політична сила, ці пропозиції так і не були проголосовані, у чому рухівці вбачають сценарій "підлаштований під намісника Президента В. Шемчука".

Згідно з доданими до заяви роздруківками щодо відкритого голосування за зміни, запропоновані НРУ, голосування виглядає наступним чином:

Щодо питання "Про внесення до порядку денного питання Про виконання обласного бюджету у 2012 році" не голосували - від ВО "Свобода" - 5 депутатів, жоден із присутніх у залі позафракційних депутатів, Партія регіонів, ПППУ, Українська народна партія, Партія Відродження, Народна партія та КУН.

Щодо питання "Про внесення до порядку денного питання Про виконання програми соціально-економічного розвитку Львівщини у 2012 році" не голосували - від ВО "Свобода" - 2 депутати, від Фронту змін - 1 депутат, 7 із 8-ми присутніх у залі позафракційних депутатів, жоден депутат із фракції Партії регіонів, 5 із 6-ти присутніх членів фракції ПППУ, жоден депутат від УНП, Партії Відродження, КУНу та Народної партії.

Щодо питання "Про виконання Угоди між Кабінетом Міністрів України і Львівською обласною радою щодо соціально-економічного розвитку Львівської області у 2012 році" - не голосували 5 свободівців, 8 із 9 присутніх у залі позафракційних депутатів, жоден депутат від Партії регіонів, ПППУ, УНП, Партії Відродження, КУНу та Народної партії.

Нагадаємо, сьогодні, 2 квітня, депутати Львівської облради не зібрались на засідання після годинної перерви через розбіжності щодо питань порядку денного. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.