Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

galinfo.com.ua

Вівторок, 2 квітня 2013, 18:31

У польських ЗМІ істерика щодо Волині - Шеремета

Офіційні особи Польщі підтримують позицію шовіністичних організацій щодо трактування історичних українсько-польських стосунків, яка підігрівається польськими ЗМІ.

Про це сьогодні, 2 квітня, на сесії Львівської облради заявив депутат облради від Народного руху України Святолав Шеремета, інформує кореспондент Варіантів.

"Ми бачимо велику істерику у польських ЗМІ, дискусію щодо подій на Волині, яку не можна назвати історичною, а лише політичною чи точніше політтехнологічною", -- заявив Святослав Шеремета на нинішньому пленарному засіданні Львівської обласної ради.

За його словами, у польському сеймі було створено групу "у справах східних кресів Польщі", до якої увійшли 25 депутатів, що фактично становить 5% від загального складу сейму.

"Насторожує і те, що у Варшаві планують спорудити меморіал "жертвам Волині", на якому випишуть 4 тисячі населених пунктів, в яких українці нібито убивали поляків. Це абсолютний маразм, що не відповідає історичній дійсності. Немає такої кількості населених пунктів на Волині. Це блеф та політична технологія", - наголосив Святослав Шеремета.

Окрім цього депутат зазначив, що стурбований заходами, які у липні планують проводити у Радимно, поблизу українського кордону. Зокрема, він вважає, що анонсована там "реконструкція Волинських подій" буде однобокою і не сприятиме порозумінню між українським та польським народом.

Депутат зазначив, що обласна рада започатковує серію круглих столів, на яких розглянуть усі аспекти україно-польських стосунків у 30-40-их роках ХХ століття, зокрема і подій на Волині. Також буде проведена наукова конференція. Святослав Шеремета вже підготував проект відповідного рішення Львівської обласної ради. Він також зазначив, що потрібно провести упорядкування поховань жертв з обох сторін.

Нагадаємо, 20 березня цього року у польському сеймі створили Парламентську групу у справах кресів, кресов'ян і спадщини східних земель давньої Речі Посполитої.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.