Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

tsn.ua

Середа, 3 квітня 2013, 10:59

Половина українців не хотіли б вдруге народитися в Україні – дослідження

Відповідно до опитування, половина українців не хочуть народитися вдруге на українських теренах, інша половина – навпаки.

Такими виявилися результати дослідження соціологічної групи «Рейтинг».   Майже половина опитаних (48%), якби мали можливість обирати країну, де вони народитися, обрали би Україну.   Натомість 9% опитаних вибрали б Росію, 5% – Німеччину, 4% – США, по 2% – Швейцарію, Великобританію, Італію, Францію, по відсотку – Польщу, Канаду, Швецію, Білорусь.   Водночас 2% обрали СРСР, приблизно 4% – інші країни. 16% респондентів не змогли відповісти.   Росію зазвичай обирали на Донбасі (18%), Півдні (13%) і Сході (13%) країни. Німеччину, Італію, Великобританію, США – на Заході та Півночі країни. В Центрі найчастіше обирали Україну. Чим молодші опитувані, тим менше обирали Україну: лише 40% молоді обрали б Україну, а серед старших осіб таких у 1,5 рази більше. Кожен десятий молодий українець хотів би народитися в США, трохи менше – в Німеччині та Великобританії. Жінки більш прив’язані до України, ніж чоловіки. Останні частіше обирали Росію, Німеччину та США.   Цікаво, що кожен десятий виборець КПУ хотів би народитися в СРСР. Кожен шостий виборець Партії регіонів та КПУ хотів би народитися в Росії. Натомість кожен шостий виборець УДАРУ обрав би Німеччину. Найбільш відданими країні виявились виборці Батьківщини та Свободи – майже 60% з них, якби мали можливість обрати країну, де народитися, обрали б Україну.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.