Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

depzan.info

Середа, 3 квітня 2013, 17:39

Перукар і касир банку - серед найпопулярніших професій львівських неповносправних

Львів’яни з обмеженими можливостями, які навчаються у Львівському міжрегіональному реабілітаційному центрі соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів, найчастіше обирають професії оператора комп’ютерної верстки, касира банку, обліковця, водія, перукаря та туристичного агента.

Про це сьогодні, 3 квітня, журналістам повідомив директор Львівського міжрегіонального реабілітаційного центру соцільно-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів Григорій Дунас, інформує кореспондент Варіантів.

Він додав, що львівський центр реабілітації інвалідів - єдина установа в Україні, яка допомагає людям з обмеженими можливостями опановувати професію водія.

За словами Дунаса, навчання в центрі триває від двох місяців до року і трьох місяців, залежно від обраної професії із 30-ти видів, наявних в центрі.

"Ми надаємо 8 видів реабілітації - це реабілітація соціальна, психологічна, психологічно-педагогічна, професійна, медична, фізична, фізкультурно-спортивна і трудова.  В загальному ми виконуємо 380-400 замовлень в рік, а одночасно в центрі може навчатись 200 людей", - повідомив Дунас.

Він зауважив, що наразі центру найбільше не вистачає гуртожитку для людей з обмеженими можливостями.

Окрім цього, за словами директора центру, у 2009 році розпочато будівництво реабілітаційного комплексу в Любіні Великому Городоцького району. На сьогодні вже освоєно 57 мільйонів гривень і до відкриття першого комплексу залишилось ще 10 млн. грн. В цьому комплексі, окрім 8-ми видів реабілітації неповносправних, також передбачено їх санітарно-курортне лікування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.