Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

news.vse42.ru

Четвер, 4 квітня 2013, 18:14

Музей унікальних скам’янілих дерев з’явиться на Львівщині

Рава-Руська міська рада виграла грант Європейського Союзу на відкриття музею скам’янілих дерев.

Про це сьогодні, 4 квітня, Варіантам розповіла міський голова Рава-Руської Ірина Верещук.

Вона зазначила, що у 2011 році Рава-Руська міська рада в межах проекту Польща-Білорусь-Україна щодо розвитку територій представила проект на тему "Камінний парк на Розточчі" і сьогодні дізналися про перемогу в конкурсі. 

"У нас, в Раві-Руській, на базі нашого приміщення, яке ми вже підготували, буде відкрито музей скам’янілих дерев, де буде інтермедійна зала, де будуть показувати фільми про скам’янілі дерева. Дерева такого типу - віком 10-15 мільйонів років існують тільки в нас, на Розточчі та ще в американському штаті Флорида", - сказала Верещук.

За її словами, українська сторона повинна виділити для цього проекту 50 тис. євро, решту профінансує Європейський Союз, а Польща буде бенефеціантом - ведучим проекту. Вона додала, що такий самий музей буде збудовано і по той бік кордону - на польському боці.

"Ми не беремо участі у великих проектах, тому що вони передбачають десятивідсоткове співфінансування. А у нас фонд має 1 мільойн гривень на цілий рік. Тому ми змушені брати участь у маленьких, так званих парасолькових проектах", - сказала Верещук.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.