Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

ukrmap.su

П'ятниця, 5 квітня 2013, 13:10

Львівщина повинна розробити програму для захисту сільського господарства від погодніх катаклізмів, - Олег Баран

Щоб захистити виробників,особливо дрібного господарства,  від погодніх катаклізмів на кшталт цьогорічної затяжної зими Львівщині потрібно розробити власну сільськогосподарську програму обласного значення.  

У цьому переконаний депутат Львівської обласної ради, член комісії з питань розвитку села та АПК Олег Баран, передає прес-служба депутата.

«Цьогорічна погода показала, що потрібно більше уваги  приділяти підтримці дрібних сільськогосподарських  товаровиробників.  Якщо великий товаровиробник,  як правило, себе страхує, то дрібний – ні», - каже депутат. Відтак, від погодніх стрибків дрібні виробники особливо потерпають.  «У такій ситуації потрібно було б створити програму для захисту, перш за все, дрібного виробника на рівні обласного бюджету, яка мала б у своєму розпорядженні певну суму коштів для відшкодування селянам, при потребі, їхніх збитків», - підкреслив Олег Баран. 

За його словами, мова йде про своєрідний фінансовий фонд, який розрахований переважно на дрібного сільськогосподарського виробника. Якщо надзвичайних погодніх ситуацій не трапиться, кошти можна скеровувати у вигляді дотацій на потреби селян. "Це не мають бути колосальні суми. Ні. Ми говоримо перш за все про первинну підтримку дрібного виробника у випадку потреби. Ми називаємо АПК одним із основних секторів економічного розвитку як Львівщини, так і України загалом. Тож наше завдання не просто говорити, а реально допомагати агропромисловому сектору", - підсумував експерт. 

Відтак, депутат уже найближчим часом  скерує відповідний лист щодо потреби у розробці такої програми до управління сільського господарства ЛОДА. «Працювати над таким документом  потрібно спільно із депутатським корпусом та дрібними товаровиробниками», - підкреслив Олег Баран.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.