Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

visti.ks.ua/

Субота, 6 квітня 2013, 12:36

Рава-Руська міськрада просить Януковича вплинути на районних чиновників у питанні оптимізації лікарні

5 квітня депутати Рава-Руської міськради ухвалили звернення до президента Віктора Януковича, прем’єр-міністра Миколи Азарова, голови львівської ОДА Віктора Шемчука, міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової, в якому просять перших осіб держави та керівництво області вплинути на чиновників району та зупинити закриття пральні та бухгалтерії Рава-Руської районної лікарні.

Про це Варіанти повідомила міський голова Рава-Руської Ірина Верещук.

Депутати міськради вважають, що переведення вищезгаданих підрозділів лікарні унеможливить якісне надання медичних послуг населенню, особливо тим, які лікуються у гінекологічному та туберкульозному відділеннях лікарні.    

Депутати наголошують, що рішення щодо оптимізації роботи пральні та бухгалтерії лікарні приймалося без обговорення з колективом лікарні та громадськістю району, воно також є економічно необґрунтованим. Районна адміністрація та керівництво районної лікарні не надали гарантій працевлаштування людей, які можуть бути звільнені внаслідок закриття пральні та бухгалтерії.

Ірина Верещук наголосила, що наступного тижня відбудеться чергове засідання сесії Рава-Руської міськради, на яке запрошені представників профільних структур, причетних до проведення так званої «оптимізації».

Нагадаємо, головний лікар Жовківської ЦРЛ Ігор Шевців у коментарі Варіантам запевняв, що працівників пральні та бухгалтерії, котрі в процесі оптимізації можуть потрапити під скорочення, ніхто без роботи не залишить, їх обов’язково працевлаштують. Головний лікар Жовківської ЦРЛ наголосив на тому, що всі ці ідеї перебувають лише на рівні проекту і жодних розпоряджень з цього приводу голова Жовківської РДА Ціолковський не видавав. Шевців також пообіцяв, перед тим, як приймати остаточне рішення, обов’язково зустрінеться з колективом лікарні та вислухає думку людей з цього приводу.

Лікарня у Рава-Руській розрахована на 175 ліжок і обслуговує 35 тисяч мешканців міста та прилеглих сіл. 

Нагадаємо, депутати Східницької селищної ради ініціюють розірвання договору оренди нерухомого майна між Східницькою сільрадою та Комунальним закладом Львівської обласної ради «Львівська обласна лікарня відновного лікування». 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.