Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ecology.if.ua

Четвер, 10 травня 2012, 13:14

На Львівщині політичні партії неохоче відповідають на запити, - дослідження

Лише 4 політичні партії відповіли на інформаційні запити, розіслані Львівським представництвом Громадянської мережі ОПОРА.

У запитах до штабів політичних партій ОПОРА запитувало інформацію про кількість первинних осередків партії в області та кількість членів. 

Згідно Закону України «Про доступ до публічної інформації» політичні партії не є розпорядниками такої і, в принципі, мали право проігнорували листи. Проте, враховуючи наближення виборчого періоду та необхідність у підвищенні активності партії, раціональніше було б відповісти. Тому, реакція штабів партії на ці запити є швидше критерієм активності осередку, готовності відкрито йти на співпрацю та публікувати інформацію про свою структуру, - зазначено в досліджені. 

Осередок «Народної Партії» надав саме ту інформацію, яку требували в запиті.

«Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» надало інформацію про кількість членів по цілій Україні та кількість осередків у районах та районних центрах. Натомість, в запиті мова йшла про кількість членів обласного осередку та про кількість всіх первинних осередків в області.

Практично таку ж відповідь надали у «Партії Регіонів» - вказали на посилання, за якими можна знайти інформацію. 

Обласний осередок КПУ вказав, що не зобов’язаний надавати таку інформацію.

Адреси, взяті з офіційного реєстру Міністерства юстиції України, як обласного осередку політичної партії «Відродження», так і міського, виявились не вірними.

Інші штаби обласних осередків політичних партій, а саме: «Фронт Змін», «Свобода», «Наша Україна», «УДАР»  НРУ, КУН, «Відродження», УНП, -  проігнорували листи. 

Зазначимо, що інформаційні запити надіслали також до всіх районних рад, міських рад у містах обласного підпорядкування, Львівської ОДА та головного управління юстиції у Львівській області. 

У запитах до районних та міських рад мова йшла про надання інформації щодо змін в депутатському корпусі, які відбулися з моменту обрання (жовтень 2010 року). Львівське представництво Громадянської мережі ОПОРА отримало відповіді від усіх адресатів з цієї категорії.

Найцікавіше на інформаційні запити прореагувало Львівське обласне управління юстиції. Установа, яка, по суті, повинна слідкувати за законністю та порядком в регіонів, просто проігнорувала запит. Львівське представництво Громадянської мережі ОПОРА планує надіслати запит повторно і у разі подальшого ігнорування — звернутися до суду.

Джерело: "Опора"

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.