Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

kp.ua

Вівторок, 9 квітня 2013, 15:56

Садовий виключає побудову у Львові сміттєпереробного полігону

Львів готовий спільно з Міжнародною  фінансовою корпорацією реалізовувати проект щодо будівництва заводу з глибинною переробкою сміття, проте це неможливо в межах міста.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської міськради.

«Треба знайти адекватну територію, де місто готове поставити завод з глибинною  переробкою сміття, з утилізаційною площадкою. Ми маємо співпрацю з Міжнародною фінансовою корпорацією. Вони готові з нами співпрацювати по цьому проекту. Єдине питання – це територія. Територію має надати область. Ми не маємо право будувати такий завод на території міста», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Розміщення у Львові полігону ТПВ не є можливим, відповідно до ДБН В.2.4-2-2005. Ці норми визначають основні положення проектування полігонів твердих побутових відходів. Відтак, ділянка для розміщення полігонів ТПВ повинна обиратися на відстані не менше, ніж 1 км від межі міста. Санітарно-захисна зона повинна становити 0,5 км від житлової забудови.

За словами начальника юридичного управління, у Львові нема ділянки, яка б відповідала санітарним та будівельним нормам, аби розмістити на ній полігон ТПВ.

Крім заборону розміщення в межах міста полігону ТПВ, завадить і компактність міста, яка обмежить площу ймовірного полігону.

Також відстань такого об’єкта повинна бути не меншою ніж 15 км до аеропорта.

Зазначимо, що міська рада Борислава 18 лютого ухвалила рішення «Про розроблення детального плану території під будівництво сміттєсортувального заводу та полігону твердих побутових відходів на вул.Братів Лисиків, у районі діючого сміттєзвалища

Крім того, прокуратура Львівської області вже піднімала питання неправомірної бездіяльності міського голови Львова у вирішення проблеми Грибовицького сміттєзвалища через суд.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.