Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

image.tsn.ua

Четвер, 10 травня 2012, 15:18

Олеське родовище сланцевого газу на Львівщині розроблятиме Chevron, – неофіційні дані

Тендер на розробку Олеського родовища сланцевого газу, швидше за все, виграв Chevron.

Раніше сьогодні міністр екології та природних ресурсів України Едуард Ставицький повідомив, що комісія визначила переможців у конкурсі на укладання угоди з розподілу продукції по Олеській газовій площі у Львівській області. За його словами, зараз проходять певні юридичні процедури і в найближчі дні будуть оголошені переможці.

Загалом дві компанії подали заявки на участь у конкурсі на укладання УРП по Олеській газовій площі (Львівська область): Chevron (США) і Eni SpA ( Італія).

Розробка Олеської площі дозволить Україні щорічно видобувати 2,5-3 млрд. кубометрів сланцевого газу. Для порівняння, за даними Держстату, в 2011 році в Україні видобули 19,2 млрд. кубометрів газу.

За оцінками геологів, запаси газу на Олеському родовищі можуть становити до 1,5 трильйона. Управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA) оцінює українські запаси сланцевого газу в 1,2 трильйона кубометрів, що ставить Україну на четверте місце в Європі за обсягами резервів цього типу після Польщі, Франції та Норвегії.

Нагадаємо, що, згідно з умовами конкурсу, мінімальний обсяг інвестицій на період геолого-розвідувальних робіт по Олеській площі становить 1,3 млрд. гривень.

За неофіційними даними, розробкою Юзівського родовища займатиметься Shell.

Крім того, в лютому НАК «Надра Україна» і ТОВ «СПК-Геосервіс» (Київ) заснували спільні підприємства ТОВ «Надра Юзівська» і ТОВ «Надра Олеська» (обидва - Київ), які в подальшому стали сторонами угод про розподіл продукції (СРП), що видобувається в межах Юзівської (Харківська та Донецька обл.) та Олеської площ (Львівська та Івано-Франківська обл.).

Відзначимо, 23 квітня повідомлялося, що на розробку Юзівського родовищ сланцевого газу подано три заявки. За розробку Юзівського родовища Shell конкурував з Exxon Mobil і ТНК-BP.

Джерело: РБК-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.