Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

wz.lviv.ua

Четвер, 11 квітня 2013, 11:44

Депутати Львівської облради дорікають міліції у покриванні вандалізму пам'ятників УПА

Депутати Львівської облради звинуватили ГУ МВС України у Львівській області у недостатньо ініціативному розслідуванні питань знищення пам’ятників національним героям на території Львівщини.

Відповідні закиди депутати озвучували сьогодні, 11 квітня, під час засідання сесії Львівської облради під час виступу першого заступника начальника ГУ МВС України у Львівській області Василя Кундика, передає кореспондент Варіантів.

Останній доповідав щодо питання «Про протидію знищення пам’ятників національним героям на території Львівщини», яке розглядалось першим в порядку денного засідання сесії і було запропоноване депутатом-рухівцем Святославом Шереметою.

Під час виступу Кундик зазначив, що на Львівщині діє міжрегіональна група злочинна група, яка руйнує пам’ятники, а її діяльність має політичне забарвлення. Він додав, що наразі за даними фактами ведуться кримінальні провадження.

Депутат-ударівець Олексадр Старовойт зазначив, що міліція могла б швидше розкрити злочини, позаяк має всю інформацію про них, окрім імен злочинців.

Свободівець Юрій Зірченко додав, що, на його думку, правоохоронні органи наразі «кришують» діяльність трьох угруповань на Львівщині, які займаються антидержавною діяльністю – групи, що спалює дерев’яні церкви, групи Догнала та вандалів.

Його колега по фракції Михайло Барбара нагадав, що у випадку руйнування пам’ятника Йосифу Сталіна у Запоріжжі, міліція швидко знайшла злочинців.

Кундик при цьому зазначив, що, попри патріотизм мешканців Львівщини, багато пам’ятників не внесені до реєстру, відтак держава не може їх охороняти. Відтак він попросив депутатів Львівської облради посприяти узаконенню охорони пам’ятників, аби вони мали документацію і власників.

Нагадаємо, останнім часом на Львівщині було знищено 5 пам'ятників ОУН-УПА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.