Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Президент

uk.wikipedia.org

Четвер, 11 квітня 2013, 11:58

Янукович ініціює присвоєння Львівській галереї мистецтв імені Возницького

Президент України Віктор Янукович у відповідь на звернення трудового колективу Львівської національної галереї мистецтв надіслав листа Міністрові культури, у якому пропонує Леоніду Новохатьку особисто вирішити питання про присвоєння галереї імені Бориса Возницького.

 

Про це повідомляє прес-служба Президента України Віктора Януковича.

«Підтримуючи ініціативу, викладену у зверненні трудового колективу про присвоєння імені Бориса Возницького Львівській національній галереї мистецтв, прошу Вас особисто докласти зусиль до вирішення цього питання, а також розглянути можливість заснування премії його імені за внесок у збереження національної культурної спадщини», - йдеться в листі Віктора Януковича.

«Цей видатний діяч зробив безцінний внесок у збереження та примноження національного культурного надбання і популяризацію українського мистецтва. Він самовіддано присвятив себе музейній справі, становленню та розвиткові Львівської галереї, яка під його багаторічним керівництвом стала знаним осередком культури», - підкреслив Президент.

З проханням вирішити питання про присвоєння Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького - директора закладу у 1962-2012 роках - до Глави держави звернувся трудовий колектив закладу.

Нагадаємо, раніше просвоїти Львівській галереї мистецтв ім'я Возницького доручив попередній голова Львівської ОДА Костюк, але це так і не зробили. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.