Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

vkurse.ua

Четвер, 11 квітня 2013, 13:50

Львівська облрада поскаржиться президенту і Кабміну на незадовільний стан вугільної промисловості в регіоні

Депутати Львівської облради звернулися до Віктора Януковича, спікера ВР, прем'єр-міністра та народних депутатів України щодо відсутності належного реагування на незадовільний рівень державного управління вугільною промисловістю Львівщини. 

Відповідне звернення сьогодні, 11 квітня, на сесії Львівської облради озвучила депутат облради від ВО "Свобода" Олександра Небожук. 

Згідно зі зверненням, депутати побоюються, що наслідком незадовільного управління вугільною промисловістю  може стати закриття шахт, техногенна катастрофа або масове відчуження державного майна вугледобувних підприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну. 

Львівська облрада вважає безвідповідальною діяльність органів державної виконавчої влади, результатом чого є негатвні економічні , соціальні та екологічні наслідки. 

У зверненні депутати, зокрема, критикують позицію Фонду державного майна України при продажу на почтаку 2012 року ТОВ "ДТЕК Трейдинг" 45,1% акцій ПАТ "Західенерго", що, як йдеться у зверненні, зумовило "безконтрольність за впливом нового власника на діяльність товариства і привело до переорієнтації виробничо-господарських відносин на значне обмеження використання на потреби своїх структурних підрозділів - теплових електростанцій, вугілля, яке видобувається у регіоні". 

Також депутати наголошують, що накопичене вугілля на підприємствах галузі може призвести до техногенної катастрофи. 

Відтак обласна рада просить невідкладно розглянути на засідання Кабміну проблеми фукнціонування вугільного виробничого комплексу Львівщини у першому кварталі поточного року та його впливу на формування бюджетів місцевих рад, аби визначити шляхи їх подолання. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.