Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

podrobnosti.ua/

Четвер, 11 квітня 2013, 16:08

Міліція окреслила фронт робіт для вандалів на Львівщині

На території Львівської області встановлено понад 2,5 тисяч меморіальних таблиць, пам’ятників видатним особам. 

Про це повідомив ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області, закликаючи зголоситися осіб, які володіють інформацією щодо хуліганів, які пошкодили пам’ятники та меморіальні таблиці українським націоналістам, встановлені на території Львівської області.

Впродовж березня-квітня 2013 року на території Львівської області невідомі особи здійснили чотири акти пошкодження пам’ятників та меморіальних таблиць українським визволителям – Степану Бандері, Євгену Коновальцю та Роману Шухевичу, - -зазначено у повідмоленні. 

Щодо кожного з фактів пошкодження пам’ятників у Львівській області відкриті кримінальні провадження. 

За даною справою призначено понад 30 судових експертиз.

Міліціонери вже встановили знаряддя, за допомогою якого вчиняли вказані злочини, а також встановили, скільки людей брали участь, а також який транспорт використовували.    

Зі слів очевидців злочину, вчиненого у Стрийському районі, працівники міліції склали фоторобот підозрюваного. Його прикмети: чоловік віком близько 30 років, ріст – орієнтовно 170 см, спортивної тілобудови, волосся чорне, коротке, обличчя овальної форми. Був одягнений у темно-коричневу балонову куртку, темні джинсові штани.

На території Львівської області встановлено понад 2,5 тисяч меморіальних таблиць, пам’ятників видатним особам. 

Нагадаємо, 10 квітня на меморіальному комплексі «Борцям за волю України» у місті Рудки Самбірського району Львівської області виявлено розбиті гранітні пам’ятні дошки з портретами національних героїв, якими для свідомих українців є Євген Коновалець, Степан Бандера та Роман Шухевич.

Сьогодні на сесії облради депутати дорікнули міліції у покриванні вандалізму.

До цього на Львівщині було пошкоджено 4 пам'ятних знаків воїнам УПА.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.