Роман Кошла,  12 квітня 2013

Варіанти на вікенд

Погода тішить нас першим весняним сонцем та теплим вітерцем, а незабаром і теплими дощами, а редакція Варіантів, як завжди у п’ятницю потішить вас порадами проведення дозвілля на вихідних.

 

Кіно Варіанти

Чергові вихідні не обійдуться без перегляду хорошої кінострічки, а ось яку саме дивитись вибирати лише вам.

Одним менше. Головний герой Віктор, якого зіграв Колін Фаррелл - один із наближених до голови злочинного угрупування Нью-Йорка. За наказом свого боса Віктор вбиває людей. Несподівано у його житті з'являється жінка, яка маніпулює ним, намагаючись отримати вигоду.

Мільйон для чайників. Молода сімейна пара Еліс та Джон залишилися без роботи і не знають, що робити далі. Відвідавши антикварну лавку, герої стали власниками старого мідного чайника, що здатен наповнюватися грошовими купюрами, якщо комусь стає боляче. А от що з того вийде дивіться самі.

І на десерт оригінальний та очікуваний з 2006 року мультфільм Ку! Кін-Дза-Дза, котрий чудово піднімає проблеми сучасності. Всесвітньовідомий віолончеліст Володимир Чижов та його двоюрідний племінник Толік зустрічають на вулиці дивака з чудернацьким пристроєм і завдяки цьому пристрою переносяться на планету Плюк. Там все майже як і в нас - гроші витрачаються на речі, які того не варті, людей не просто зустрічають по одягу, але й ділять на класи у залежності від "кольору штанів", ще й "уряд на іншій планеті живе". Все майже як у нас, але виглядає дикувато, тож герої будь-що намагаються повернутися на Землю. Ось цей мультфільм справді варто подивитись і не пошкодувати грошей на квиток у кіно.

Мистецькі варіанти

З 6 квітня по 6 травня на теренах міста Львова проходитиме третій Фестиваль Писанок. Головною ідеєю Фестивалю є популяризація великодніх традицій та прикрашання міста Лева з допомогою невід'ємного символу Великодня – писанки. У цей період увесь Львів перетвориться на «Музей Писанки» просто неба, де з різних матеріалів будуть створювати та оздоблювати писанки.

Також цими вихідними радимо відвідати Виставку живопису Романа та Надії Федини «Люб’ю з любком танцювати, що файно трісесі…», що проходить у  кав'ярні-галереї "Штука". Тут зібрані роботи учасників шести всеукраїнських і семи міжнародних колективних виставок.

Ну і на завершення Персональна виставка Зеновія Флінти, якого немає в живих уже 25 років. Багато його творів живопису, графіки, кераміки знайшли своє місце в найкращих музеях України і цими вихідними ви маєте можливість побачити їх у  арт-галереї "Primus".

Театральні варіанти

Для тих, кому живопис та кіно не до вподоби, радимо сходити до театру, адже цими вихідними у національному українському академічному драматичному театрі імені Марії Заньковецької відбудеться вистава Блакитна троянда. Це вистава за твором Лесі Українки і тут лише правда, оголені почуття, сплетіння тіл, голосів та неймовірна музика. «Блакитна троянда» - це історія у ритмі танго.

Також у львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької покажуть балет П. Чайковського Лебедине озеро. Це витвір мистецтва, який варто побачити та почути.

Вважається, що музичний твір було створено Чайковським під впливом побаченого в Лебедівській економії Давидових (нині Кам'янського району Черкаської області) озера з лебедями.

Музичні варіанти

У рок-пабі Gas Station відбудеться концерт гурту Andrew Kokhah Blues Band, які презентуватимуть свою нову програму.

У Культ Live Music Club відбудеться Концерт грузинсько-українського гурту Asea Sool. Гурт - це результат творчого тандему Бека Бексона (екс-учасника гурту SunSay), автора та композитора, гітарного віртуоза, і оксамитового вокалу його сестри Атіни Корнеліус, за спиною якої джазова академічна освіта. 

Ну і найочікуванішим концертом цими вихідними є концерт Сергія Бабкіна, що відбудеться у Театрі ім. Заньковецької і буде єдиним на теренах Західної України. Під час концерту Бабкін виконає 19 нових пісень, а потім зіграє на різних інструментах – спочатку на флейті, потім на ударних та гітарі.

А тим, кому не до вподоби ні театр, ні кіно, ні музика радимо сходити у нічний клуб Picasso на вечір дорослого гумору від «Вар’яти-шоу».

Нехай вихідні пройдуть вдало і до нових зустрічей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.