Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

lviv.globalinfo.ua

П'ятниця, 12 квітня 2013, 17:04

Уряд в особі Мінкультури виступає найбільшим руйнівником Львова – Косів

Уряд в особі Міністерства культури виступає найбільшим руйнівником міста. Саме підписи з Міністерства культури погоджують всі руйнування культурної спадщини Львова.

 

Про це заявив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, передає прес-служба Львівської міськради.

"Потрібно про це говорити, проливати світло. Бо ми звертаємось у правоохоронні органи, а вони відписують дуже просто: є дозволи. І не будь-які, а дозволи з міністерства. Тому потрібна максимальна публічність. Усі підписи під цими проектами мають бути показані, і підписи заступників міністра, і підписи керівника департаменту культурної спадщини Вінграновського", - зазначив Косів.

Крім того, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко зазначила, що слабкою стороною у роботі управління є непорозуміння з центральними органами охорони культурної спадщини.

«Проекти, які не погоджує управління, інвестори погоджують у Києві. Це і «Арсенал» на вул. Підвальній, 5, площа Ринок, 10, пр.Свободи, 16-18, вул. Староєврейська,9 - пл. Ринок,16», - розповіла Лілія Онищенко.

Нагадаємо, минулого року до правоохоронних органів та установ було скеровано 148 звернень щодо проведення самовільних робіт у пам’ятках архітектури.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.