Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

фото Мирослави Іваник

Понеділок, 15 квітня 2013, 13:18

Півскверу знищили на вул. Куліша у Львові через будівництво торговельного центру

Частину скверу - 18 дерев - на вулиці Куліша у Львові вирубали буцімто "заради благоустрою міста", а насправді - аби догодити забудовникам.

Про це йдеться у статті "Дроварня для каштанів" видання "Львівська газета".

З проханням вирубати дерева 13 лютого цього року до Львівської міськради звернувся представник фірми-забудовника території - ПАТ "Мульті Весте Україна". Остання планує побудувати впритул до ділянки із сквером на Куліша триповерховий торгово-розважальний комплекс. Згідно з ухвалою №1106 Львівської міської ради фірма отримала в оренду три ділянки довкола території будівництва - "для здійснення благоустрою території торговельного центру "Форум Львів" та обслуговування скверу".

При цьому інвестор також виконав частину роботи чиновників, принісши із собою акт обстеження дерев, за яким частину визнали у незадовільному стані. Такими виявились саме ті дерева, які слід було вирубати інвестору, аби облаштувати заїзд до торговельного центру.

"Вже через п’ять днів після звернення, обстеживши дерева на території вул. П. Куліша, Під Дубом та Цеховій, в управлінні екології прозвітували: 15 каштанів, дві аличі та одна тополя у незадовільному стані, тому їх потрібно зрізати. Що цікаво: від моменту клопотання про зрізання дерев до його втілення минув приблизно місяць. Погодьтеся: блискавичність роботи у цьому питанні вражає", - йдеться у матеріалі Мар’яни Вербовської та Мирослави Іваник.

Автори статті наголошують, що через кілька місяців планують знищити решту скверу - 18 дерев, позаяк вони "не пасують, випадають із природного ансамблю".

Наразі постійна депутатська комісія природокористування, охорони довкілля та благоустрою Львівської міськради обіцяє зайнятись цим питанням, позаяк до них вже дійшли скарги мешканців.

Екологи ж наголошують на жорсткості законодавства у питанні збереження зелених насаджень та закликають мешканців відстоювати свої права.

Компанія "Мульті Весте Україна" натомість, у відповіді на інформаційний запит "Газети" запевнила, що створить оновлений сквер, однак до висадження нових дерев скептично поставились всі опитані "Газетою" експерти. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.