Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

wz.lviv.ua

Понеділок, 15 квітня 2013, 18:44

Завтра пройде благодійний концерт задля збереження пам’яток Музею Пінзеля

Завтра 16 квітня о 19.00 в Музеї Іоана Георга Пінзеля, що на площі Митній, 2, пройде благодійний концерт «Stabat Mater» Дж. Б. Перголезі. Подія відбувається з нагоди річниці заснування Музею «Львівська барокова скульптура XVIII ст. Творчість І.Г. Пінзеля».

Про це Варіанти повідомили організатори концерту.

В програмі братимуть участь камерний квартет і солісти Львівської обласної філармонії. Благодійний концерт «Stabat Mater» Дж. Б. Перголезі  проходить у рамках проекту  «Врятуймо скарби разом». Кошти, вилучені з концерту, підуть на реставрацію пам’яток Музею Пінзеля.

 «Stabat Mater» [Стабат матер] - католицька секвенція на латинській мові, автором якої вважається італійський поет XIII століття Якопоне да Тоди. Свою назву текст отримав по інціпіту «Stabat Mater dolorosa» («Стояла мати скорбна»). Перша його частина оповідає про страждання Діви Марії під час розп'яття Ісуса Христа; друга являє собою пристрасне благання грішника про дарування йому раю після смерті.

Вартість благочинного внеску - 30 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.