Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

vorobus.com

Середа, 17 квітня 2013, 13:05

Працівники централізованої бухгалтерії привласнили 2,9 млн грн з освітніх зарплат

Держфінінспекція встановила, що працівники централізованої бухгалтерії отримали 4,7 млн грн, які повинні була перерахувати на зарплату працівникам установ освіти, але 2,9 млн грн залишили собі.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Фінінспекція виявила ряд порушень під час провела ревізію установ освіти, яких обслуговує дошкільні навчальні заклади № 21, 25, 29, 32, 38, 41, 43, 109, середню загальноосвітню школу №35, апарат відділу освіти, групу з централізованого господарського обслуговування та централізовану бухгалтерію.

Ревізія тривала понад 2 місяці , в ході опитали 1113 осіб.

“Ревізія тривала понад 2 місяці, я чому наголошую на термін, тому що це справді була проведена величезна робота. Опитано більше тисячі осіб. Це теперішні, колишні працівники дошкільних закладів та закладів освіти, які обслуговуються ціїє централізованою бухгалтерією. Основне питання цієї ревізії - правильність використання коштів на виплату заробітньої плати”, - В. О. начальника Держфінінспекції у Львівській області Юліан Дзимба.

Так, чотирьом працівникам централізованої бухгалтерії перерахували на карткові рахунки 4,7 млн грн, які мали перерахувати на рахунки освітян та “громадським касирам”, які видають заплатню працівникам освіти, в яких немає відкритих рахунків у банках.

Під час ревізії, держфінінспекція виявила, що 2,8 млн грн з цих грошей, працівники бухгалтерії привласнили.

Крім цього, ревізія виявила, що “громадські касири” повернули 122, 6 тис грн у централізовану бухгалтерію, яка привласнила ці кошти.

Всі працівники освіти отримували зарплату у повному обсязі, але соціальну допомогу, премії, надбавки та інше виплачували не у повному обсязі.

Нагадаємо, що минулого року міський голова Львова та управління внутрішніх справ звернулися до держфініспекції задля виявлення фактів махінацій. У бухгалтерії зникли документи, відтак фінансова іспекція надала час на відновлення документів.

Матеріали ревізії передано ініціатору - ЛМУ ГУМВСУ у Львівській області.






Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.