Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

032.ua

Четвер, 18 квітня 2013, 16:17

Шемчук хоче встановити пам'ятник жертвам Першої світової

У Львівській ОДА планують побудувати пам'ятник жертвам Першої світової війни.

Про це розповів голова Львівської ОДА Віктор Шемчук на зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Австрії в Україні Вольфом Дітріхом Хаймом.

"Необхідно розглянути питання про те, щоб встановити пам’ятник, який би об’єднав всі нації й народи, які свого часу брали участь у війні та були ворогами", - заявив Шемчук.

"Усі дипломатичні місії, що приїжджають останнім часом до Львова, говорять про те, що в об’єднаній Європі зникають кордони і всі готуються до того, що в наступному році у нас буде сумний ювілей – 100 років від початку Першої світової війни, яка забрала життя мільйонів європейців, в тому числі й багатьох українців", - відзначив голова ОДА.

Також він наголосив на тому, що, можливо, цей процес дасть поштовх до подальшого об’єднання як на ментальному так і на суспільному рівні усіх європейських народів.

Зі свого боку, австрійська делегація запевнила, що збере і консолідує всі необхідні матеріали  та підтримає ініціативу Львівської облдержадміністрації, а також неодмінно долучиться до встановлення такого пам’ятника.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.