Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

daily.lviv.ua

Четвер, 18 квітня 2013, 17:59

Угода про спрощення візового режиму може стати чинною вже з 1 липня - експерт

Угода між Україною і ЄС стосовно внесення змін до Угоди між Україною і ЄС про спрощення візового режиму може набути чинності уже з 1 липня.

Такий розвиток подій буде можливим, якщо Рада ЄС травня візьме своє «остаточне рішення» не пізніше травня, - відзначив представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв.

Після того, як прийнятий Радою та підписаний Януковичем закон про ратифікацію Угоди набуде чинності 20 квітня, Україна проінформує Євросоюз про виконання всіх внутрішніх державних процедур.

«З боку ЄС, Європейський парламент сьогодні дав згоду на набуття Угодою чинності. Далі Рада повинна прийняти так зване остаточне рішення », - зазначив Єлісєєв.

До кінця квітня ЄС проведе лише одне засідання Ради, которе заплановане на 22-23 квітня. «Враховуючи, що порядок денний засідання Ради готується на COREPER (робочий орган ЄС на рівні постійних представників країн-членів ЄС), який проходить сьогодні, включити до порядку денного засідання майбутнього Ради вже немає можливості», - пояснив Єлісєєв.

ЧЕрез це можливе прийняття рішення Радою ЄС переноситься на травень, оскільки протягом цього місяця ЄС проведе декілька засідань.

«Сподіваємося, що наше питання будуть розглядати у травні. Після того, як Рада ЄС ухвалить своє заключне рішення, буде проведений обмін нотами про виконання сторонами внутрішніх процедур. У цьому випадку, Угода набуде чинності з 1 липня »- підкреслив Єлісєєв.

За матеріалами: Інтефакс-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.