Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прес-клуб Львів

П'ятниця, 19 квітня 2013, 12:52

Чорнобильці не хочуть покладати разом з владою квіти 26 квітня через їх ігнорування

Львівські чорнобильці не братимуть участь у покладанні 26 квітня квітів до пам’ятного знаку жертвам і героям Чорнобиля разом з представниками влади, через інгнорування їхніх проблем з боку останньої.

 

Про це сьогодні, 18 квітня, на прес-конференції повідомив голова ЛОО «Союз Чорнобиль України» Всеволод Смеречинський, інформує кореспондент Варіантів.

Представники організації розповіли, що з кожним роком інтерес влади до проблем чорнобильців охолоджується.

Зокрема, існують проблеми з наданням статусу групи інвалідності для потерпілих від Чорнобильської катастрофи та виділення відповідної пенсії.

Також, за словами член ЛОО «Союз Чорнобиль України» Валентина Крамаровського, минулого року почалась перевірка всіх справ інвалідів чорнобильців і, станом на сьогодні, у 7 чорнобильців Львівщини вилучили чорнобильське посвідчення, а ще 77 справ перебувають на розгляді у комісії при Міністерстві соціальної політики.

Він зазначив, що перевірка проводиться таємно, і людей ставлять перед фактом, що їх позбавляються посвідчення.

Присутня на брифінгу заступник начальника головного управління соціального захисту населення Львівської ОДА Оксана Яковець зазначила, що перевірка проводиться з ініціативи "Союзу Чорнобиля України", і громадськість повідомляють про перевірки.

Всеволод Смеречанський натомість повідомив, що організація дійсно підтримує виявлення "фальшивих" ліквідаторів, однак зазвичай кількість виданих посвідчень після таких перевірок збільшується, однак в цьому разі ситуація протилежна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.