Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

mukachevo.net

П'ятниця, 19 квітня 2013, 14:21

Правоохоронці викрили 68 фактів хабарництва цьогоріч на Львівщині

Співробітники УБОЗу Львівщини викрили 75 злочинів у сфері службової діяльності, з них 68 фактів хабарництва, суми яких доходили до 100 тисяч гривень.

 Про це Варіантам повідомила прес-служба МВС України у Львівській області

Так, у 2013 році із застосуванням частини 3 статті 28 Кримінального кодексу України завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти за кримінальними провадженнями щодо учасників двох організованих злочинних груп з корумпованими зв`язками, у складі десяти осіб.

Серед вказаних осіб були працівники медичної галузі, які вимагали та отримали хабарі від мешканців міста та області за сприяння у встановленні групи інвалідності та визначенні процентів непрацездатності у хворих. Здійснюючи оперативний супровід, правоохоронці задокументували вчинення 100 фактів кримінально-караних злочинів на зангальну суму понад 170 тисяч гривень.

Крім того, правоохооронці викрито шість фактів зловживання владою і службовим становищем та один факт службового підроблення. Так, за ознаками злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України, співробітники прокуратури Львівської області відкрили кримінальне провадження щодо службових осіб одного з товариств, які вчинили розтрату бюджетних коштів, спрямованих на виконання бюджетної програми «Євро-2012», на суму 449 тисяч гривень.

Нагадаємо, на початку року правоохоронці Львівщини затримали доцента Львівського національного університету ім. Івана Франка під час отримання хабара. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.