Оля Вишня,  19 квітня 2013

Варіанти на вікенд

Перша за останні кілька місяців сонячна п'ятниця і перші весняні вихідні. Як їх відзначити – у нас завжди знайдеться достатньо цікавих варіантів.

Музика

Концерт The Netherland's National Day. Львівська філармонія. Поч. 18.00

У Нідерландах зреклася престолу королева Беатрікс і новим королем призначений її син, 45-річний Віллем-Александер, який буде першим королем у країні за більш ніж столітній період. Інвеститура короля Віллема-Александера буде відзначена святковим концертом у Львівській філармонії.

За кілька днів до цієї події Молодіжний академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів» під диригуванням відомого голландського диригента Раймонда Янссена виступить з цікавою програмою, що складається з творів Бели Бартока, Леоша Яначека і Жоржа Енеску.

Музичний вечір «Такі знайомі романтичні мелодії». Кав'ярня «Штука». Поч. 18.30

Вечір піаністки Ірини Лобанок і тенор-саксофоніста Ростислава Гавриша

У програмі звучатимуть світові хіти: Elvis Presley «Love me tender»; Elvis Presley «Can't help falling in love»; Frank Sinatra «Stardust»; Frank Sinatra «All of me»; Ray Charles «Georgia on my mind»; Scorpions «Maybe I, maybe you»; «Moon River», саундтрек до к/ф «Сніданок у Тіффані»; «Watch what happens», саундтрек до к/ф «Шербурзькі парасольки»; саундтрек до к/ф «Той самий Мюнхгаузен»; саундтрек до к/ф «Limelight» з Чарлі Чапліном та інші.

Кіно

Французька весна. Допрем'єрні покази французького кіно

Французька весна підготувала особливу кінопрограму цього року. Окрім прем'єри «Мьобіуса» Еріка Рошана, покажуть ще чотири допрем'єрні фільми та цикл французьких фільмів «Шукайте... шпигуна». Цими вихідними будуть показувати фільм «Мьобіуса». Поч. 19.00 Кінотеатр Кінопалац. Синій зал

Фільм «Легенда №17»

Фільм про початок хокейної кар'єри Валерія Харламова – нападника ЦСКА та збірної СРСР. Моментом всесвітнього визнання став матч між збірною професіоналів із НХЛ та радянськими хокеїстами 2 вересня 1972 року.

Нападник Харламов забив 2 шайби і тим самим привів свою команду до гучної перемоги. Самі канадці після матчу зізнались, що саме гравець під номером 17 своєю майстерністю надломив їхню команду, остаточно давши зрозуміти хто стане переможцем. Весь світ говорив про Валерія як про легенду під номером 17.

Кінотеатр «Планета Кіно-IMAX». Сеанси: 14:00, 20:40, 22:30
Кінотеатр «Кінопалац». Сеанси (Синій зал): 12:00, 16:30

Домашні варіанти

Якщо не вдається відвідати події у Львові, є потреба залишитись вдома чи поїхати за місто, радимо, що послухати та почитати у вільні моменти.

Толока

Завтра у Львові, як і у всіх інших містах України відбудеться загальна толока. Прибиратимуть всі парки міста. Не прогав, долучайся і совість твоя буде щаслива і країна чиста! Долучайся! 

Слухати

Сергі Бабкін. Сергеєвна

Минулого тижня сам Бабкін привіз львів'янам свій альбом. Львів'янам сподобалось – повен зал Театру Марії Заньковецької, бурхливі оплески та прохання зіграти на біс. Бабкіну теж сподобалось, зіграв не тільки пісні з нового альбому, зокрема кілька україномовних.

Зазначив співак, що не може у Львові не співати українською. У порівнянні з попереднім львівським концертом Бабкіна, Сергеєвна викликала більший резонанс.

Але власне про музику. Новий, 9-й альбом Сергія Бабкіна присвячений доньці Василині і складається з 12 пісень виключно про любов. Бабкін цього разу не такий серйозний, більш драйвів, роковий і щасливий.

Далася в знаки і співпраця з Мілошом Єлічем з Океану Ельзи. Він був продюсером альбому, відчутний музичний стиль Океанів і не тільки їх. У текстах Бабкін не боїться бути банальним і щирим, що завжди відчутно. Загалом, добра музика, яка вартує на прослуховування.

Depeche Mode. Delta Machine

Всього кілька тижнів тому вийшов новий альбом англійців Depeche Mode. Цетринадцятий студійний альбом гурту, на підтримку якого музиканти вирушають у світове турне. Не оминуть і Україну.

Концерт Depeche Mode відбудеться у Києві, на Олімпійському 29 червня 2013. А перед цією подією слухаємо 13 пісень 13 альбому з новим звуком, новими експериментами.

Читати

Еріх- Еммануель Шмітт, один з культових письменників сучасності нещодавно відвідав Україну, побував і у Львові. На основі його книг у львівських театрах йдуть вистави, багато його книг перекладено українською. Якщо шукаєте щось почитати, то радимо Шмітта. 

Зокрема радимо книги: Оскар і рожева пані, Пан Ібрагім та квіти Корану, Дитя Ноя

Мама по скайпу

Збірка оповідань українських письменниць про життя не разом. Книга вийшла двома мовами – українською та німецькою. У Німеччині стала справжньою літературною подією, а от в Україні не так багато розмов про неї.

Це не тільки літературна, а й соціальна подія – про жінок-заробітчанок, про самотніх дітей і їх самотніх мам.

Дарія Цвек. Солодке печиво

Ніщо так не відволікає від різних непотрібних думок як читання кулінарних книг. Шедевр Дарії Цвек Солодке печиво – завжди актуальний до читання, особливо напередодні Великодня. Тим паче, що нещодавно вийшло нове видання у Видавництві Старого Лева.

Приємний вихідних і найкращих вражень від життя!

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.