Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

easter.lviv.ua

П'ятниця, 19 квітня 2013, 15:55

Унікальна львівська писанка поїде на Міжнародний фестиваль

Львівська мистецька писанка «Ангел-хоронитель писанкарства», яка задіяна у акції «Полювання на писанки» на ІІІ Фестивалі Писанок візьме участь у  Міжнародному фестивалі театрів ляльок.

 

Про це повідомляють організатори акції.

 «Вже два тижні у Львові триває акція «Полювання на писанки». Для цього великоднього інтерактиву ми створили 50 півметрових писанок, які заховали у різноманітних закладах міста. Одна з робіт є дійсно особливою та не схожою на всі інші. Мова йде про лялькову писанку «Ангел-хоронитель писанкарства», яка своїми довгими руками, створює захист тим, хто віддає шану українській писанці. Автором цього унікального витвору є львівський митець Олена Городецька. Ми вирішили заховати цю писанку у Львівському обласному театрі ляльок», - розповів Андрій Сидор, директор Фестивалю Писанок у Львові.

За його словами, дирекція театру, організовують 21-25 травня IX Міжнародний фестиваль театрів ляльок, де хочуть презентувати своїм відвідувачам лялькову писанку «Ангел-хоронитель писанкарства».

«Раз у два роки у Львові відбувається Міжнародний фестиваль театрів ляльок, який відвідують численні гості з різних регіонів України та Європи. Цього року ми проведемо його вже в дев’яте… Гадаю, це чудова ідея показати усім відвідувачам нашого фестивалю, як у Львові вміють святкувати Великдень, які цікаві заходи та інтерактиви тривають в цей час, як всі мешканці, туристи та різні заклади долучається до створення великодньої атмосфери в місті», - зауважив Ярослав Синиця, директор Львівського академічного обласного театру ляльок, організатор IX Міжнародного фестивалю лялькових театрів

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.