Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

motor.ru

Неділя, 21 квітня 2013, 17:21

Формула 1 : двоє пілотів команди Lotus F1 Team фінішували на подіумі Гран-Прі Бахрейну

Сьогодні на Гран-Прі Бахрейну Кімі Райкконен і Роман Грожан посіли друге та третє місця відповідно, завдяки вдалому виборі тактики піт-стопів.

Про це повідомив кореспондент Варіантів.

З поул позишн в цій гонці стартував Ніко Росберг з команди  Mercedes AMG Petronas, але чинний чемпіон Себастьян Феттель вже на п’ятому колі дистанції випередив Росберга і став лідером гонки. Після цього Фетель “штампував” "кваліфікаційні" кола та до кінця гонки приніс собі близько 10-ти секунд переваги над переслідувачами.

Водночас представник команди Mercedes втратив ще декілька позицій. До кінця гонки Росберг скотився на дев’яту позицію.

Майже усі гонщики відвідали піт стопи по три рази, адже гуми Medium вистачає на третину дистанціїю.

На гумі Hard, яка є витривалішою, вирішили їхати Кімі Райкконен та Роман Грожан, тобто вони  обрали тактику двох піт стопів, яка себе оправдала - Кімі Райкконен піднявся на 6 позицій у пелетоні, а Роман Грожан, який стартував з 11 місця на стартовій решітці, відіграв 8 позицій.

Більше всіх відвідав піт лейн пілот Ferrari Фернандо Алонсо , в який тільки двічі заїжджав до механіків через пролеми із заднім антикрилом, а згодом і на планову заміну шин.

Напарник по команді Алонсо - Феліпе Масса також мав проблеми з болідом і двічі пошкодив гуму. Відтак пілоти Scuderia Ferrari фінішували на 8-му та 13-му місці.

Гонщики, які вибороли місця на подіумі :

1. Себастьян Феттель ("Red bull"),

2. Кімі Райкконен ("Lotus"),

3. Ромен Грожан ("Lotus").

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.