Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

yak-prosto.com

П'ятниця, 11 травня 2012, 13:30

На Львівщині медики знову вимірюватимуть артеріальний тиск

Із 15 по 28 травня медики проведуть акцію із вимірювання артеріального тиску. Про це повідомляє прес-служба ГУОЗ Львівської ОДА.

Акції з вимірювання артеріального тиску, які проводяться за ініціативою Головного управління охорони здоров'я Львівської ОДА у другій декаді травня стали вже традиційними.

«Питання виявлення осіб з підвищеним артеріальним тиском є дуже актуальним. Адже щорічно 500 тисяч українців помирають від хвороб, спричинених артеріальною гіпертензією», – зазначено у повідомленні.

Головний позаштатний кардіолог ГУОЗ Львівської ОДА О. Кузьмяк поінформував, що в ході минулорічної акції виміряно артеріальний тиск у 766597 осіб, працездатного віку обстежено 487643 особи – 63,7% від оглянутих.

Артеріальну гіпертензію (підвищення тиску) виявлено у 199 994 осіб – 26,6% від оглянутих; у працездатному віці – у 105567, що становить 21,6% від оглянутого населення.

Вперше АГ виявлена у 27292 осіб дорослого населення, у працездатному віці – у 16 725 осіб.

На диспансерний облік взяли 23447 осіб.

Цього року медичні сестри лікувально-профілактичних установ області, які пройшли відповідну підготовку будуть проводити вимірювання артеріального тиску у всіх працівників: дошкільних установ, шкіл, вищих та середніх спеціальних закладів; обласних, міських, районних та сільських медичних установ; аптечних закладів; торгівельних організацій; транспортних установ.

Крім того, пости медсестер встановлять в поліклініках, лікарських амбулаторіях та в інших місцях масового перебування населення.

Дані про громадян, у яких буде виявлено підвищений артеріальний тиск, передадуть дільничним терапевтам, сімейним лікарям, а також кардіологам для дообстеження і встановлення діагнозу. А хворих з патологічними ускладненнями скерують на стаціонарне обстеження та лікування.

Також роздаватимуть пам'ятки для громадян, у яких буде виявлено підвищений артеріальний тиск.

Крім того, передбачено виступ кваліфікованих терапевтів, кардіологів з питань здорового способу життя, шкідливості тютюнопаління та зловживання алкогольними напоями.

Головне управління охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації закликає мешканців області не легковажити своїм здоров'ям, а пройти це просте обстеження.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.