Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

tsn.ua

Понеділок, 22 квітня 2013, 17:48

"Українське МЗС на жарти Урганта реагує, а от на дії Польщі - ні", - Забілий

Поведінка українського Міністерства закордонних справ наразі є незрозумілою - воно не реагує на спрямовані проти ОУН-УПА проекти ухвал у польському Сеймі та Сенаті, попри те, що засудило неполіткоректний щодо України жарт російського шоумена Івана Урганта.

Про це сьогодні, 22 квітня, під час круглого столу на тему: "Українсько-польські стосунки 30-40-их років ХХ століття та річниця Волинських подій" повідомив історик, директор Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Руслан Забілий, інформує кореспондент Варіантів.

"Українське МЗС реагує на слова клоуна Урганта, а от проекти Сейму та Сенату залишають поза увагою", - сказав Забілий.

На його думку, польський політикум поводить себе останнім часом негативно налаштовано проти ОУН-УПА, оскільки так йому дозволяє робити українське керівництво, не виступаючи щодо цього питання з офіційною позицією.

Саме пасивність українського уряду, наголосив Забілий, дозволяє полякам нав’язувати своє бачення щодо Волинських подій.

Він додав, що нинішня ситуація вимагає негайної жорсткої реакції з боку української держави. 

Нагадаємо, сьогодні, під час круглого столу у Львівській облраді, було прийнято рішення про створення групи з представників органів місцевого самоврядування та істориків щодо укладання проекту звернення до українського президента та уряду з приводу дій польського сейму та сенату.

Днями до польського Сейму було внесено проект ухвали "Щодо геноциду, вчиненого ОУН-УПА проти поляків Східних кресів в роках 1939-47 р.р.", а міська рада Варшави цього тижня прийняла ухвалу встановити в районі Жолібож пам’ятник "Жертвам злочинів ОУН-УПА, здійснених на південно-східних землях Речі Посполитої в 1943-47 рр".

Раніше до польського Сенату до Сенату [верхньої палати парламенту] було скеровано проект ухвали"Про встановлення 11 липня Днем пам’яті Мучеництва Кресов’яків".

20 березня у польському Сеймі була створена Парламентська група у справах кресів, кресов'ян і спадщини східних земель давньої Речі Посполитої.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.