Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

equipnet.ru

Понеділок, 22 квітня 2013, 19:07

Громадськість не проти утилізації клінічних відходів у межах Львова

Сьогодні на громадських слуханнях стосовно розміщення та введення в експлуатацію печі-інсинератора на вулиці Збиральна у Львові громада підримала пропозицію спалювати клінічні засоби на цій території.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Попри недовіру до інвесторів, які встановлять піч-інсинератор з боку Бюро екологічних розслідувань, мешканці Львова все ж проголосували за розміщення об’єкта в межах міста, але за умови, що піч знищуватими лише медичні відходи.

Недовіру Бюро екологічних розслідувань викликав той факт, що у документації інвесторів є дозвіл на утилізацію відпрацьованих нафтопродуктів, смол, латексів, пластифікаторів та інших відходів.

Інвестор ТзОВ “Екологічні переробні технології” запевнив, що утилізовуватиме лише клінічні відходи та може цей факт задекларувати, бо для переробки документації потрібно чимало клопоту.

Як зазначили інвестори, для міста необхідно утилізовувати клінічні відходи, які містять 200-300 млрд бакетірій на 1 грам непотребу, коли інші відходи містять 200-300 разів менше.

Такі печі можуть спалювати 100-120 кг відходів на годину (264 тонни в місяць) і немають шкілвих викидів. Печі такого типу вже використовують в Миколаєві, Полтаві, Кіровограді та дві у Києві.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.