Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

ukr.obozrevatel.com

Вівторок, 23 квітня 2013, 15:09

У МЗС відреагували на плани Сейму визнати ОУН-УПА злочинною організацією

У МЗС України вважають, що ухвалення польським Сеймом заяви про визнання ОУН-УПА злочинною організацією не відповідатиме високому рівню стратегічного партнерства між двома країнами.

 

Про це повідомив на брифінгу в.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

“Можливе навіть гіпотетичне прийняття польським парламентом згаданої постанови не відповідатиме високому рівню українсько-польських відносин”, - сказав він.

Є.Перебийніс зауважив, що цей проект, внесений однією із партій, ще не розглядався у комітетах Сейму і польським парламентом загалом.

За його словами, в Україні роблять усе для того, щоб гідно вшанувати пам’ять жертв українсько-польського протистояння в роки Другої світової війни. “Ми переконані, що обидві сторони повинні докладати зусиль для уникнення політизації питань трагічних сторінок історії України і Польщі”, - сказав Є.Перебийніс і додав, що це потрібно зробити заради утвердження історичної правди і справедливості, дружніх і партнерських відносин між народами обох сторін.

За його словами, Україна та Польща за понад 20 років незалежності стали прикладом того, як вирішуються такі суперечливі питання.

“Ми сподіваємося, що і надалі всі питання, які виникають, будуть вирішуватися в такому дусі, що вони не будуть політизуватися, а питання історії ми будемо залишати для істориків, а не для політиків”, - додав Є.Перебийніс.

Нагадаємо, вчора на круглому столі розглядалося питання чому МЗС не реагує на ініціативи польського Сейму. 

Джерело: УНІАН

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.