Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

eurohotel.lviv.ua

Середа, 24 квітня 2013, 11:38

На Великдень у Шевченківському гаю проведуть традиційну "Велику гаївку"

Відсвяткувати Великдень за найкращими традиціями усі охочі зможуть у «Шевченківському гаю». З 5 до 7 травня в Музеї народної архітектури та побуту триватиме «Велика гаївка».

 

Про це Варіанти повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Вже вдев’яте Музей народної архітектури та побуту робить Фестини «Велика гаївка». В основі програми – традиційні обрядові забави: гаївки, веснянки, риндзівки. Цього року Фестини відбуватимуться одночасно на 8 майданчиках

"Для найменшеньких у нас буде галявина «Вербові котики», яка триватиме 2 дні, 5-6 травня. Також буде галявина для мам із зовсім маленькими дітьми. Цього року ми будемо мати особливу ходу. Ми відродили такий давній звичай як калаткарство. Впродовж останнього місяця ми постійно проводили майстер-класи і виготовили їх близько ста. Тепер ми можемо зробити урочисту ходу, яка презентуватиме заклик весни, а також величання Воскреслого Христа", - розповіла координатор програм Музею народної архітектури і побуту Надія Дзвоник.

Також цього року діятиме «Галявина Козацтва». Кожен матиме можливість побачити традиції та обряди козаків, а також спробувати себе на кмітливість, спритність та силу, отримати титул «Справжнього козака» та почастуватися кулішем.

Усім відвідувачам спеціально вбрані дівчата даруватимуть крашанки з гарними побажаннями.

Нагадаємо також, що увесь тиждень від Великодня до Дня міста буде насичений культурними подіями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.