Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Понеділок, 14 травня 2012, 09:18

Львівські археологи занепокоєні земляними роботами на межі зони ЮНЕСКО

У п'ятницю, 11 травня, археологи зафіксували земельні роботи на ділянці, яка є буферною зоною території, що внесена до Списку світової спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомляє прес-служба Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» НАН України.

Земельні роботи відбуваються по вул. Лисенка, 16-18, що у Львові. Ділянка розташована на території історичного ареалу міста та в охоронній археологічній зоні «Б».

«До нас звернувся археолог Микола Бандрівський щодо проведення земляних робіт на вулиці Лисенка, 16-18. На місце вийшли співробітники НДЦ «Рятівна археологічна служба», які зафіксували виїзд двох КАМАЗів з землею. Навіть через паркан видно, що на ділянці ведуться потужні земляні роботи. Однак на саму ділянку археологів не допустили, - розповів працівник «Рятівної археологічної служби» Олександр Сілаєв.

За інформацією Олега Осаульчука, директора НДЦ «Рятівна археологічна служба», ділянка розташована на території історичної забудови Львова та впритул прилягає до території, яка занесена до Списку ЮНЕСКО. Відповідно до українського законодавства, будівництво у цій зоні передбачає проведення превентивних археологічних досліджень. Однак про жодні земляні роботи археологів навіть не повідомляли. Проект забудови також не був поданий науковцям для ознайомлення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.