Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Фото прес-служби Львівської ОДА

Понеділок, 14 травня 2012, 09:43

На Львівщині відкрили пам'ятник отцю Ковчу

У п'ятницю, 11 травня, у Перемишлянах на Львівщині відкрили та освятили пам пам'ятник отцю Ковчу. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Пам'ятник освятив особисто голова УГКЦ Блаженніший Святослав після Архієрейської літургії, на яку з'їхались понад тисячу священників.

Голова Львівської ОДА Михайло Костюк у своєму виступі з нагоди відкриття пам'ятника отцю Ковчу наголосив на жертовності та самовідданості отця Ковча, який врятував сотні життів людей різних релігій та національностей.

«Отець Омелян Ковч демонстрував всім нам, що усі люди є єдиними в своєму дусі – як єдиною є вища любов та християнська мораль. Цей скромний священик з Гуцульщини, в'язень №2399 польського Майданека, став моральним світочем зі світовим ім'ям для нинішніх і прийдешніх поколінь ", - наголосив Михайло Костюк.

Керівник області спільно з представниками перемишлянської громади також поклав квіти до пам'ятника отцю Омеляну.

Отець Омелян Ковч щиро вірив у Бога, був щирим християнином, греко-католиком. Він умів долати конфесійні та релігійні поділи. Отець Омелян рятував євреїв з фашистських катівень та від чорної смерті. У 1999 році Єврейська Рада України присвоїла отцю Омеляну Ковчу звання «Праведник України».

2001 року у Львові Омелян Ковч був беатифікований Папою Іоаном павлом II. Восени 2008 року Синод єпископів УГКЦ проголосив Блаженного Священномученика Омеляна Покровителем душпастирів УГКЦ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.