Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Партія регіонів

tsn.ua

П'ятниця, 26 квітня 2013, 13:52

Баляшу важлива не політична позиція, а близькість до влади – Писарчук

Голосування у Львівській обласній раді за обрання заступником голови облради Василя Пісного засвідчило відсутність одностайної позиції в рядах депутатів-регіоналів, частина яких проігнорувала принципове рішення керівництва фракції не брати участі в обранні заступником члена опозиційної фракції «Фронт змін».

 Прокоментував перипетії у Львівській обласній раді Петро Писарчук.

– Петре Івановичу, прокоментуйте обрання першим заступником голови Львівської обласної ради Василя Пісного

– Можу лишень його привітати і побажати плідної праці.

– Незважаючи на заяву голови фракції Партії регіонів у Львівській обласній раді Ігоря Грещука про те, що регіонали не братимуть участі у голосуванні, усе ж депутати-регіонали Баляш, Загорський, Піх, Гнатишин проігнорували це…

– Політика – це командна гра принципових позицій, а не власних інтересів чи почуттів. Навіть, коли б Пісний був ангелом, він був і залишається гравцем команди, котра не тільки атакує, а зневажає, оббріхує Партію регіонів, владу, Президента держави.

Тому політично ми жодним чином не можемо бути однодумцями чи підтримувати ці кандидатури під час виборів.

Фракція Партії регіонів у Верховній Раді у переважній більшості проголосувала за те, щоб обрати опозиціонера – представника ВО «Свобода» Руслана Кошулинського заступником голови Верховної Ради України.

Але це був знак поваги до опозиції, як кажуть, до інакомислячих.

Кількість депутатів ВО «Свобода» у Верховній Раді становить всього 8%. У Львівській обласній раді відсоток регіоналів є більшим. Тому ми вправі розраховувати, щоб «найдемократичніша» обласна рада проявила крок у відповідь і наших представників ввела в керівні органи. На жаль, так не сталося.

– Але Ви не відповіли на питання щодо тих Ваших депутатів, які попри рішення фракції взяли участь у голосуванні за обрання Пісного

– А що тут коментувати? Це або слабкість, чи політична незрілість. Дворушництво було і є характерною рисою моїх земляків.

Мені невідомо, чи як то кажуть панбіг розум забрав, що голова Сколівської райдержадміністрації, призначений Президентом, голосує за представника політичної сили, яка відкрито оббріхує Президента.

Мені також дивно, чим не вгодив уряд начальнику Львівської залізниці пану Піху, бо Яценюк, представником якого є Пісний, не жалує голову Уряду і нашої партії Миколу Азарова. Отак хоче всидіти чоловік на двох кріслах. Що в таких випадках буває – добре відомо.

Для мене більш ніж дивно, що ректор Львівського регіонального інституту державного управління при Президентові України пан Загорський, виявляється, є також симпатиком нашої опозиції.

Що торкається Баляша, то я дійсно хотів би публічно попросити вибачення у партійців, котрі вистояли у період нелегкого протистояння в 2010 році, бо Баляш в цей період комфортно почував себе в колі прихильників Юлії Тимошенко.

В списки кандидатів до обласної ради від Партії регіонів він потрапив за моєї ініціативи. Я повірив одному із високопоставлених своїх земляків, котрий ручався, що Баляш дуже любить Партію регіонів і Віктора Януковича.

Як виявляється, більш за все він любить гроші і комфорт в політиці. Йому дуже важлива не політична позиція, а близькість до влади, щоб прикривати не завжди прозорі бізнесові оборудки.

Ми з цими фактами розберемось.

– Яким чином?

– Демократичним, але принциповим.

– Петре Івановичу, чи не є така поведінка Ваших депутатів в обласній раді знаком розчарування тою політикою, яку проводить Партія регіонів?

– Розчаровуватись і зачаровуватись право мають всі. Якщо з ними так і сталось, то нехай заявлять про це публічно, вийдуть з фракції і складуть депутатські мандати, а не тишком розвалюють фракцію.

Бо той же Піх чи Гнатишин мають достатньо владних повноважень для того, щоб ця політика була кращою.

Для мене незрозуміло також, як кожен день з екранів телебачення звинувачують Уряд і Партію регіонів в недоліках пенітенціарної системи, а пан Михайло Дзюдзь, що керує нею на Львівщині і є депутатом Львівської обласної ради, шарахається від Партії регіонів.

Ми готуємо аналітичну записку по кадровій політиці на Львівщині за останні три роки на ім’я Президента і нового голови Львівської ОДА.

– Але Львовом ширяться чутки, що він більше прислухається до Тараса Стецьківа, ніж до Вас…

– Чутки коментувати не хочу. На мою думку, голова ОДА, має прислухатися до всіх думок, послідовно відстоюючи позицію Президента та Уряду.

– Час спливає дуже швидко. Не за горами Президентські вибори 2015 року. Які маєте відчуття з цього приводу? Чи не зрадять Ваші однопартійці, як це вони роблять сьогодні в обласній раді, Президента Януковича?

– Можливо хтось і не повірить, але чисельність Львівської обласної організації Партії регіонів зростає. Стається це за рахунок молоді, а не пристосуванців від влади.

Саме це і є запорукою того, що Президенту є на кого опиратися в нашому регіоні.

Джерело: ZIK

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.